2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ezrek álltak rajthoz a Wizz Air Budapest Félmaratonon

Ezrek álltak rajthoz a Wizz Air Budapest Félmaratonon

A járvány miatt rendkívüli biztonsági intézkedésekkel, de megrendezték a Wizz Air Budapest Félmaratont. A futók a rajtszámukat csak lázmérés után vehették át, a rajtzónába maszkban állhattak be, a frissítőállomások pedig érintkezésmentesek voltak.

A szervezők közleménye szerint a létszámon is lehetett érezni a járvány hatását, míg máskor sok külföldi jön Budapestre futni, ezúttal nagyrészt csak azok voltak itt, akik olyan országból érkeznek, ahonnan könnyebb beutazni Magyarországra.

Így is több ezren futottak: a félmaratoni távon 3774-en értek célba, a páros váltóban 318 csapat indult, hármas váltóban pedig 185 trió ment végig a 21 kilométeren. A tíz kilométeres távon közel ezren mentek végig.

Ez a verseny egyben a magyar országos bajnokság is volt, így gyakorlatilag a teljes magyar élmezőny ott volt a nevezők között. A férfiaknál nem született meglepetés, egymás után negyedszer Csere Gáspár, a BEAC futója győzött, ezúttal 1:06:29 alatt rohant végig a 21 kilométeren (ha valaki amatőrként szeretné értékelni ezt a teljesítményt, próbáljon meg száz métert 19 másodpercen belül megtenni, és ha véletlenül sikerülne, képzelje el ezt egymás után kétszáztízszer). A női mezőnyben Kovács-Garami Katalin, a Budapesti Honvéd versenyzője életében először lett félmaratonon magyar bajnok, – évekkel korábban ő 1500 méteren volt bajnok, tavaly pedig a bécsi félmaratont nyerte meg -, ezúttal 1:18:52-es idő kellett a győzelemhez.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200906_felmaraton_futas_budapest#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Már a hetedik percben jött a hideg zuhany a Manchester United – amely az első …