2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ez a szem nem tévedhet, emberi sorsok múlnak a döntésein

Hirdetés

Ez a szem nem tévedhet, emberi sorsok múlnak a döntésein

Jó szem, határozottságot tükröző jó meglátások, lankadatlan figyelem, és a mind ehhez szükséges mentális és fizikai fittség mellett évtizedes munkával kivívott szakmai elismertség kell ahhoz, hogy valakiből egy világverseny nemzetközi célfotóbírója legyen. Ezeknek a kívánalmaknak jól megfelelve, atlétanyelven szólva a léc fölött érintés nélkül átsuhanva érdemelte ki ezt a felelősségteljes munkát, vagy inkább pozíciót a közelgő budapesti világbajnokság versenybíróságában dr. Horváth J. Krisztina, akit 10 éves kislányként ejtett az atlétika, szippantott be a versenyek izgalmas légköre. Vonzódása azóta igazán szenvedélyes, hogy a szükséges tanfolyamok elvégzése után nemzetközi célfotóbíróként a világ legnagyobb versenyein is csatasorba állították. Eddigi legrangosabb, ugyanakkor leginkább megerőltető küldetését Rióban, a 2016-os olimpiai játékokon teljesítette, de a szívéhez ma is közel áll a 2004-es budapesti fedett pályás világbajnokság is.

Kihívás, hobbi, feltöltődés

A sportszakmai ranglétra legalsó fokára tinilányként akkor lépett fel, amikor először kapott szerepet egy hazai atlétikai eseményen, ahová először az édesapját, a ma is aktív versenybíró Horváth Istvánt követve jutott el. Megragadta a közeg hangulata, tetszett neki, amit az édesapja csinált, és azonnal érezte, hogy innen már nincs menekvés, ebből testhezálló kihívás forrhat ki. Éveken át összekötőként segített a nála tapasztaltabbnak, miközben apránként kitanulta a célfotókat értékelő bírók mesterségét is. Édesapja nyomdokait követve, szorgalommal és odaadással jutott el oda, hogy az 1995. évi nyíregyházi ifjúsági Európa-bajnokságon, az első nemzetközi versenyén 15 esztendősen a célfotóbíró brigád tagja lehetett.

„Ez valójában egy örök szerelem az életemben, de nagyszerű hobbi és a szellemi feltöltődés kiváló formája is az orvosi hivatásom mellett – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 43 esztendős dr. Horváth J. Krisztina, aki 2020 novembere óta dolgozik megelőző orvostan és népegészségtan szakorvosként, valamint epidemiológusként a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjában. Idén január elseje óta azzal büszkélkedhet, hogy kinevezték a központ igazgatóhelyettesének.

Hirdetés

Ahogy orvosként is folyamatosan bővíteni igyekezett, és igyekszik ma is a tudását, az atlétikai versenyek közreműködőjeként is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/01/15/atletika-celfotobiro-magyar-orvosno-felelossegteljes-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Az egyesület azt a tájékoztatást adta, hogy az 53 éves szakembernek az utóbbi időben hasi …