2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Érmekre hajtanak a Szőnyi úton

Hirdetés

Érmekre hajtanak a Szőnyi úton

Tavaly csupán két klubnak sikerült a női és férfi vízilabda OB I-ben egyaránt a legjobb négy közé jutnia, ebből egyik a BVSC-Zugló volt. Végül mindkét csapat a negyedik helyen zárta a szezont, az előkelő helyezés biztosította azt is, hogy a nőknél Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra, míg a férfiaknál Pásztor Mátyás bekerüljön az olimpiai keretbe. Mindhárman bronzéremmel tértek haza Tokióból.

A női csapatunk hosszú évek óta a bajnoki érmekért csatázik, 17 év után azonban a férfiak is csatlakoztak hozzájuk, amiben bár titkon bíztunk, mégis kisebb meglepetésnek számított a vízilabdás közegben ez a siker. Nagy öröm számunkra, hogy a nyári utánpótlás világversenyek mellett az olimpián is képviselték a BVSC-t sportolóink, és a lányok történelmet írva először állhattak dobogóra ötkarikás játékokon, míg a férfiaknak 13 év után sikerült ez. Gratulálok ezekhez a szép sikerekhez! A bajnokságokban idén is szeretnénk, hogy csapataink az érmes helyezésekért legyenek versenyben” – mondta a sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

A vasárnap Prágában lezáruló férfi junior-világbajnokságon szereplő válogatottba Batizi Benedek és Mészáros Mátyás került be a BVSC-ből, továbbá Szabó Bence is ott volt a Csehországban negyedik helyen záró együttesben. A férfi felnőtt csapat minimálisan alakul át, hiszen rajta kívül a korábbi válogatott kerettag, magyar bajnok Kardos Gergely igazolt haza Franciaországból, így ő váltja a távozó Szakonyi Dánielt, továbbá Sugár Péter és Gyenis Ádám távozott, Czigány Károly pedig visszavonult. Az érkezők táboát erősíti még Lantos István a KSI-ből.

A tavalyi szezonban sikerült bebizonyítanunk, hogy többre vagyunk annál hivatottak, minthogy egy-két alkalommal elcsípjünk egy topcsapatot, ugyanis sikerült nekünk is azzá válnunk. Idén nem lehet más a célunk, mintsem az, hogy ezt a pozíciónkat megtartsuk, amivel a végsőkig megadjuk magunknak az esélyt, hogy az éremért játszhassunk! Idén is három sorozatban indulunk, a két hazai mellett újból sikerült kijutnunk a nemzetközi porondra is, ahol a vágyunk, hogy a tavalyi hazai előrelépést követően idén ott is hasonló fejlődést legyünk képesek felmutatni. A keretünk képes arra, hogy ebben a sűrű versenynaptárban is stabil teljesítményt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/08/ermekre-hajtanak-a-szonyi-uton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Paks alaposan megszórta a Zalaegerszeget is

Nem történt meglepetés az NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén, a Paksi FC ugyanis könnyedén legyőzte …