2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Érkezik olimpiai bajnokunk első gyereke

Hirdetés

Érkezik olimpiai bajnokunk első gyereke

Ha nem Budapest lenne az idei világbajnokság házigazdája, a kalapácsvető olimpiai bajnok Pars Krisztián választása a folytatás és az elköszönés közül valószínűleg az utóbbira esett volna. Az a rengeteg sérülés és elkerülhetetlen műtét, kényszerszünet, majd visszakapaszkodás, ami a szombathelyi atléta elé magasodott akadályként, másokat már régen feladásra kényszerítettek volna. De legalábbis jövőképük erőteljes átgondolására. Nem úgy a magát „szívós parasztgyerekből” profi atlétává kinövő Pars Krisztiánt, akit most nemcsak a budapesti világbajnokság különleges kihívása, hanem egy közelgő családi esemény öröme tölt fel energiákkal és a boldogságérzet örömhormonjaival.

Már nem ő a frontember

Figyelmeztetés, vagy ha úgy tetszik szakmai kijózanítás nélkül is tudja London egyik magyar sikerembere, hogy túlságosan magasra már nem állíthatja a mércét maga előtt. Azzal ugyancsak tisztában van, hogyha jót akar magának, módjával kell terhelnie az izomzatát és az ízületeit, mert azok bizony már meglehetősen kopottasak.

„Állítom, hogy a természet csodája vagyok, és az atlétika újkori történetének különleges figurája, akinek a feje búbjától a talpáig már szinte minden porcikáját renoválni kellett.

Hirdetés

Most éppen úgy vagyok, hogy semmim se fáj, nem is panaszkodom, csak vigyázok magamra, hogy valamit el ne szúrjak. Nincs olyan edző a világon, aki egy olyan viharvert dobóatléta felkészülését is biztos kézzel irányítani tudná, mint amilyen én vagyok, mert ahhoz olyan tudás kellene, amiről a szakkönyvek nem szólnak. Nem vagyok hálátlan az edzőimnek, de az a gyanúm, hogy most elsősorban a megérzéseimre és a testem visszajelzéseire kell hagyatkoznom, mert még senki nem járt olyan cipőben, amiben én, aki már az útja vége felé tart, amolyan konok továbbszolgáló módjára” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a DOBÓ SE atlétája, annak a műhelynek a tagja, ahol ötödik éve már a világbajnoki bronzérmes és Eb második helyezett Halász Bence az elismert frontember.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/02/21/pars-krisztian-gyerek-kalapacs-budapest-vb-nolen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőhelikopter vitte kórházba a 19 éves magyar futballistát

Mentőhelikopter vitte kórházba a 19 éves magyar futballistát

A Nagycenk–Répcementi SE megyei II. osztályú, nyugati csoport U19-es labdarúgó-mérkőzésen kis híján tragédia a történt …