2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ennél nagyobb feltámadás aligha volt a sporttörténelemben

Hirdetés

Ennél nagyobb feltámadás aligha volt a sporttörténelemben

Henrik Kristoffersen négy éve már volt egyszer világbajnok, de óriás-műlesiklásban, ami paradox módon a gyengébbik száma. Az igazi szerelem a szlalom, a műlesiklás, amelyben eddig 23 világkupafutamon diadalmaskodott, de vb-t vagy olimpiát még nem tudott nyerni.

Vasárnapig.

Pedig pocsékul indult a norvég sízőnek a franciaországi vb befejező száma. Az első futamban csak a tizenhatodik legjobb időt teljesítette, miközben az osztrákok utolsó reménysége, Manuel Feller remekelt, és vezette a mezőnyt a görög (!) AJ Ginnisz előtt.

Hirdetés

A második menetben Kristoffersen minden mindegy alapon őrült tempóban száguldott, és bár a pálya felső szakaszán vétett két kisebb hibát, odalent gyorsvonati sebességre kapcsolt, és végül 0,2 tized előnnyel világbajnok lett. 

Greece ???????? makes history with AJ Ginnis ????#fisalpine pic.twitter.com/Evr0kQIrMD

— FIS Alpine (@fisalpine) February 19, 2023

Méghozzá a második futamban is magabiztosan versenyző Ginnisz előtt, aki a téli sportokban Görögország első világbajnoki érmét szerezte meg! (Az AJ valójában az Alekszandrosz Joannisz rövidítése. Bár Ginnisz Athénban született, és a Parnasszuson tanult meg síelni, a család a srác 12 éves korában Ausztriába költözött, majd három évvel később az Egyesült Államokba. Egészen 2021-ig amerikai színekben versenyzett Ginnisz, de aztán visszahonosította magát görögnek, és most a vb-ezüstöt régi-új hazájának szerezte.)

Szenzációs versenyt és végeredményt hozott a férfiak műlesiklóversenye az alpesisí-vb-n:

Nem hittem volna, hogy ez a futás bármire is elég lesz – nyilatkozta Kristoffersen. – De a pálya közepétől nem tudtam hibázni, és így végül győztem. 23 világkupaversenyt nyertem szlalomban, legalább ötvenszer álltam a dobogón, de vb-aranyérmem még nem volt ebben a számban. Hát most végre sikerült!

Az első futam után vezető Feller a másodikban gyengébben ment, lecsúszott hetediknek, ami azt jelentette, hogy Ausztria aranyérem nélkül fejezte be a világbajnokságot. Ahhoz képest, hogy két éve öt aranyat nyertek a nyugati szomszédaink, és 1987 óta minden vb-n volt legalább egy győzelmük…

Feltétlenül meg kell emlékeznünk egy hatalmas magyar sikerről: Úry […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/19/kristoffersen-ginnisz-ury-balint-mulesiklas-vilagbajnoksag-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Révész Attila az önképzés fáradhatatlan híve: a Kisvárda sportigazgatója éjt nappallá téve tanulja a futballt. …