2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Emlékezetes röplabdameccsel avatták fel a Riz Levente Sportközpontot

Hirdetés

Emlékezetes röplabdameccsel avatták fel a Riz Levente Sportközpontot

Megkezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar férfi röplabda-válogatott, amely első ellenfele a jóval esélyesebb Spanyolország volt szerdán. A mieinknek azonban sikerült meglepnie a vendégeket, két játszmát is megnyertek, s végül ugyan 3:2-re kikaptak, de így is bravúros pontot szereztek.

Magyar szempontból döcögősen indult a meccs, a spanyolok hamar elhúztak (1–7), és ezt az előnyüket meg is őrizték végig az első szettben (17–25). A 2. játszma viszont egyértelmű hazai fölényt hozott (25–19), és tovább tartott a lendület a következő két szettben, amely színvonalát és drámaiságát tekintve is a mérkőzés csúcspontja volt. A harmadik felvonásban a felek szinte végig fej fej mellett haladtak, a spanyolok viszont sokkal több nyitást rontottak el, ami el is döntötte a szettet (25–23).

2–1-es magyar vezetésnél már tudhattuk, hogy egy pontot már biztosan szereztek a fiúk, amiből három is lehetett volna, ha sikerült volna behúzni az ugyanolyan szorosan alakuló 4. szettet is, de sajnos itt az ibériai válogatott volt pontosabb és higgadtabb a végén (23–25). A döntő játszmában az elsőhöz hasonlóan hamar előnybe kerültek a vendégek, amit könnyen meg is tudtak őrizni, hiszen az 5. játszma már csak 15 pontig tart a röplabdában.

Ez az eredmény így is komoly bravúr a kiváló erőkből álló Spanyolország ellen. Ez az egy pont még igen jól jöhet a későbbi végelszámolásnál. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont mintegy 1000 nézője kitűnő hangulatot teremtett a két és fél órás mérkőzés alatt. 

Hirdetés

A vadonatúj csarnokban most először rendeztek nemzetközi eseményt.

Az új helyszínnel kapcsolatban Barnucz Tibor, az MRSZ szervezési és műszaki irodájának vezetője tartott egy kis ismertetőt: 

A csarnok kialakítása olyan, hogy szerencsére helynek nem vagyunk szűkében, így mindenkit ki tudunk szolgálni: a játékosokat, a médiát, a szakmát és a nézőket is. A pálya a nemzetközi szövetség szabványa alapján készült, amelynek az anyaga az úgynevezett taraflex. Ma már nem a pálya megépítése a legkomolyabb kihívás, hanem minden más, ami körülötte van. A kijelzők és a videobíró kiépítése, illetve az elektronikus jegyzőkönyv összekötése a statisztikával. Ami a challenge-rendszert illeti, az olasz datavolley 19+2 kamerás rendszere áll a rendelkezésünkre, ennél […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/08/04/roplabda-eb-selejtezo-riz-levente-sportkozpont-avato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Amint arról beszámoltunk, péntek délelőtt még úgy tűnt, a Barcelona képtelen lesz megfelelni a spanyol …