2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Élvezet és szenvedély – ez a legfontosabb a Benfica akadémiáján

Hirdetés

Élvezet és szenvedély – ez a legfontosabb a Benfica akadémiáján

Figyelemre méltóan sok tehetség tűnt fel az elmúlt néhány évben a Benficánál.

Elég csak Joao Félix, Renato Sanches, Bernardo Silva, vagy éppen Rúben Dias nevét említeni, akik a portugál csapatnál töltötték fiatal éveiket.

Hirdetés

Utóbbi két játékos már a Manchester Cityt erősíti, velük együtt közel 200 millió fontot költött az angol klub korábbi Benfica-nevelésekre. Tavaly nyáron Joao Félixet 113 millió fontért adták el az Atlético Madridnak.

Rodrigo Magalhaes szerint toborzásuk középpontjában a 6 és 13 év közötti gyermekek állnak, Rubén Dias is 11 éves korában érkezett az akadémiára. Jelenleg összesen 470 tehetség pallérozódik a lisszaboniak akadémiáján.

Toborzunk, beillesztjük a fiatalokat a Benfica módszertanába, és hosszú távon fejlesztjük őket azzal a céllal, hogy az első csapatunkba is bekerüljenek. A Benfica utánpótlása szociális és oktatási támogatást is nyújt. Fejlesztenünk kell a személyiséget és fel kell készítenünk a srácokat az élet problémáira. Ez a küldetésünk

– mondta a csapat akadémiájának technikai koordinátora, akinek legnagyobb álma, hogy a Benfica négy-öt saját nevelésű játékossal megnyerje a Bajnokok Ligáját.

Miután egy feltörekvő tehetség aláírt a klubhoz, személyes programot kap a szokásos edzések mellett. Számos paramétert alkalmaznak a felderítő hálózatok. Dias technikai tudása megfelelő volt, azonban kezdetben nem emelkedett ki a többiek közül – írja a BBC Sport.

Rúben Dias átlagos játékosként érkezett a Benficába – a technikája jó volt, de nem futballozott magas szinten. A munkaképessége tette lehetővé, hogy eljusson a világ legjobbjai közé. Mostanra számos tulajdonság megkülönbözteti a többiektől. Talán a legfontosabbak ezek közül a vezetői képessége, és a kommunikációja. Olyan a pályán, mint egy tábornok. Már akkor is feltűntek ezek dolgok, mikor még csak 11 éves volt, végig ő szervezte a csapat játékát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/sport/futball/2020/11/10/elvezet_es_szenvedely_-_ez_a_legfontosabb_a_benfica_akademiajan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

38 évesen elhunyt a magyar bajnok bokszoló

38 évesen elhunyt a magyar bajnok bokszoló

A szakportál beszámolója szerint a budapesti illetőségű, kifejezetten népszerű sportember 2016-ban vívta utolsó mérkőzését (még abban …