2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elsöprő erejű tiltakozás az öttusa elpusztítása ellen

Hirdetés

Elsöprő erejű tiltakozás az öttusa elpusztítása ellen

Tisztelt Magyar Öttusa Szövetség!

Az aktív és a már visszavonult sportolóink és szakembereink nevében arra kérjük Önöket, utasítsák el a UIPM vezetősége által meghozott abszurd döntést, mely szerint a párizsi olimpiát követően eltörlik vagy lecserélik az öttusa lovaglást. Mindezen felül, a hazai Versenyzői Bizottságunk nevében szeretnénk delegálni egy képviselőt a UIPM kongresszus november 10-12-i ülésére. Ehhez kérjük a szövetségünk támogatását. Sportolóként megérdemeljük, hogy megszólaljunk ebben a kaotikus helyzetben. Megértjük, hogy a lovaglás szabályait frissíteni (esetleg szigorítani) kell azért, hogy sportágunkat biztonságosabbá tegyük, mind a sportolók, mind a lovak számára. Az ehhez szükséges változtatásokra nyitottak vagyunk, azonban sportágunk megcsonkítását, az öttusa-hagyomány lerombolását és megszégyenítését határozottan elutasítjuk!

Úgy érezzük, diktatórikus rendszerbe illő ítélet született, melynek meghozatalából teljes mértékben kihagyták az öttusa valós szakértőit, művelőit.

Hirdetés

A döntést elfogadhatatlannak tartjuk és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy szeretett sportágunkat megvédjük. Mint az egyik legékesebb sporttörténelemmel bíró nemzet, kötelesek vagyunk nagyjaink hagyatékát büszkén továbbvinni, ezért bízunk benne, hogy Önök is kiállnak közös érdekünk mellett! Válaszukat az idő rövidsége miatt a holnapi nap folyamán (2021.11.09.) szíveskedjenek tudomásunkra hozni!

Budapest, 2021. 11. 08.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/08/elsopro-ereju-tiltakozas-az-ottusa-elpusztitasa-ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó érintés – Malonyai Péter

  A hetvenes években, a Johan Cruyff fémjelezte holland futball jóvoltából lett közkeletű itthon, hogy …