2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Első profi győzelmét aratta az olasz kerékpáros a Giro 12. szakaszán

Hirdetés

Első profi győzelmét aratta az olasz kerékpáros a Giro 12. szakaszán

Csütörtökön a Parma és Genova közötti 204 kilométeres, a szervezők által háromcsillagos nehézségűnek ítélt etap várt a mezőnyre 2600 méternyi szintkülönbséggel és három, egyaránt harmadik kategóriás emelkedővel. Az első közülük az a Passo del Bocco volt, amelynek lejtmenetében 2011-ben a belga Wouter Weylandt egy falnak csapódott és életét vesztette. A csütörtöki rajtnál az úton nagy méretben volt látható visszavonultatott 108-as rajtszáma, a szurkolók molinókkal emlékeztek rá, a baleset helyszínén emelt emlékműnél pedig Mauro Vegni versenyigazgató helyezett el virágokat.

A mezőny a nyitószakasz visegrádi hajrájában bukó Caleb Ewan nélkül vágott neki az etapnak, amelyen rendkívül nehezen, több mint hatvan kilométer elteltével, az első gyorsasági hajrá után alakult ki a nap 25 fős szökése:

az első órában az olasz körverseny honlapja alapján 55,3 km/h volt az átlagsebesség.

Hirdetés

A záró emelkedőn szétesett az élcsoport, hárman versenyeztek az elsőségért az enyhén emelkedő genovai befutón, pályafutása első profi győzelmét végül a két Tour de Hongrie-n is indult olasz Stefano Oldani szerezte meg, majd a földre rogyva zokogott örömében. Másodikként Peák Barnabás ugyancsak olasz csapattársa, Lorenzo Rota zárt, a harmadik helyet az utolsó kilométeren belül két támadást is indító holland Gijs Leemreize szerezte meg.

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/19/elso-profi-gyozelmet-aratta-az-olasz-kerekparos-a-giro-12.-szakaszan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Golovin Vlagyimir: Előjöttek szép emlékek Mennyire fogta el a nosztalgia a magyar–norvég vb-döntőt figyelve? Nem …