2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Elrontotta Schindler Szabolcs debütálását a Siófok

Elrontotta Schindler Szabolcs debütálását a Siófok


LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
BFC Siófok–Vasas FC 2–0 (2
–0)
Siófok, Városi Stadion, 1000 néző. Vezeti: Szilasi Szabolcs (Kulman Tamás, Mohos Milán)
SIÓFOK: Hutvágner – Izing, Jagodics B., Horváth M. – Polényi, Erdélyi B., Tajthy T., Balogh B. (György N., 90.), Kiss B. – Elek B. (Horváth P., 60.), Gaál B. (Ferenczi, 88.). Vezetőedző: Gál István
VASAS: Jova – Csató M. (Balajti, 65.; Birtalan 81.), Litauszki, Tóth B. – Hinora, Hidi M. S., Viczián, Szatmári L. (Pekár, a szünetben), Silye – Radó, Feczesin. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Izing (2.), Gaál B. (16.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hamarosan…

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, a BFC Siófok megtartotta előnyét, s 2–0-s győzelmet aratott a jóval esélyesebb Vasas FC-vel szemben. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Három perc hosszabbítás a mérkőzés végén.

90. perc: Gál István kihasználja harmadik cserelehetőségét: Balogh Bence Benitó le  – György Nico be.

88. perc: Itt a második balatoni változtatás: Gaál Bálint helyére Ferenczi István érkezett! A holnapi napon a 43. születésnapját ünneplő támadó ezúttal nem csak erőnléti edzőként, hanem játékosként is segíti a házigazdákat.

86. perc: A Hinorával szemben megítélt szabadrúgást Pekár végezte el, mintegy 30 méterre a siófoki kaputól. A bal alsó sarokba tartó lövését Hutvágner magabiztosan hárította.

83. perc: Horváth Péter labdaelrúgásért kapta a mérkőzés ötödik sárga lapját.

81. perc: A csereként beállt, de megsérült Balajti Ádámot Birtalan Botond váltotta.

76. perc: Pekár szánta el magát lövésre 15 méterre a siófoki kaputól, kísérletét Hutvágner bravúrral kitütte. A kipattanót ismét Pekár szúrta kapura, de a házigazdák kapusa ezt is hatástalanította.

Finoman fogalmazva sem kisasszony futball zajlik a pályán: negyedórával a rendes játékidő letelte előtt 18–17 a szabálytalanságok arányba.

73. perc: A balatoniak kapusa, Hutvágner Gergely kapott sárga lapot időhúzásért.

71. perc: A bal oldalról érkezett a vendégek újabb sarokrúgása, Pekár beadását azonban kifelejték a siófoki védők. A szögletek számát illetően 7–5-re vezetnek a piros–kékek.

A vendégek továbbra is mezőnyfölényben futballoznak, de igazán veszélyes egyenlítési lehetőségig nem jutnak el. A házigazdák fegyelmezetten őrzik kétgólos előnyüket.

65. perc: Itt az újabb angyalföldi változtatás: Csató Martin helyett Balajti Ádám a pályán a találkozó utolsó szakaszában.

64. perc: Küzd a Vasas FC a szépítésért: Pekár passzát követően Feczesin lőtt mintegy 20 méterről, a jobb alsóra tartó labdáját Hutvágner kibokszolta. A kipattanót Radó gyűjtötte be, majd beadásnak tűnő próbálkozása elsuhant a kapu bal oldala mellett.

60. perc: Cserélt a BFC Siófok: Elek Bence le – Horváth Péter be.

58. perc: Litauszki Róbert rántotta le sárga lapot érően Erdélyit.

55. perc: Egymás után érkezett két szöglet a hazaiaktól: mindkettőt Balogh Bence végezte el, a második után Gaál Bálint érkezett remekül, fejese nem sokkal ment el a jobb sarok mellett!

54. perc: Pekár indította a saját térfeléről Feczesint, aki egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd visszagurította Radó elé, akitől elpattant, Horváth Milán pedig tisztázni tudott. Ígéretes lehetőség volt a vendégek előtt!

51. perc: A csereként beállt Pekár adta középre a vendégek ötödik szögletét a jobb oldalról. Magasan bekanyarodó labdáját Feczesen rosszul találta el fejjel, majd a hazaiak felszabadítottak.

A második félidő első öt perce a faultokról és a szabadrúgásokról szólt, de egyik szituációból sem alakult ki veszély sem egyik, sem pedig a másik oldalon. Pontrúgások tekintetében egyébként 13–12-re vezetnek az angyalföldiek.

46. perc: Schindler Szabolcs cserélt a szünetben: Szatmári Lóránd helyett Pekár László a folytatásban.

 46. perc: Elkezdődött a második félidő.

 45. perc: Hosszabbítás nélkül, 2–0-s siófoki vezetéssel véget ért az első félidő. Érik a meglepetés a Balaton partján!

44. perc: Silye adott középre a bal oldalról, Szatmári kapásból, 16 méterről lövésre szánta el magát: kísérletét Hutvágner a léc alól tolta fölé.

43. perc: MI MARADT KI! Gaál Bálint szabadrúgása levágódott egy angyalföldi védőről, majd a kipattanót Tajthy összeszedte, s Elek Bencét hozta játékba. A siófokiak támadója kissé balról, egy távoli lövéssel veszélyeztetett, lövése azonban a bal kapufán csattant. A kipattanót Izing rosszul találta el, s a jobb alsó sarok mellé lőtt.

41. perc: A vendégek harmadik szögletét megelőzően Izing Martin és Feczesin Róbert kakaskodott sárga lapot érően.

35. perc: Jagodics vitte a földre Radót, a megítélt szabadrúgást Szatmári adta középre, de Horváth Milán kivágta a labdát. 6–9 a szabadrúgások aránya.

Az utóbbi percekben újfent a siófokiak térfelén jár a labda. A vendégek két szabadrúgás után próbáltak veszélyt kialakítani, azonban előbb Radó, majd pedig Silye pontrúgása kerülte el a házigazdák kapuját.

22. perc: Balogh Bence Benitó cselezgetett a tizenhatos előterében, majd kapura lőtte a labdát, amely a jobb alsó sarok felé tartott, Jova azonban vetődve hárította a próbálkozást.

A két együttes több, mint két év után játszik egymás ellen bajnokit ebben a szereposztásban: a felek legutóbb 2018. augusztus 12–én találkoztak a Balaton partján, ahol akkor a Vasas FC Birtalan Botond és Balajti Ádám góljával 2–1-re győzött. Érdekesség, hogy mindkét játékos tagja az angyalföldiek ma esti keretének is.

16. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A BFC SIÓFOK! Bár az angyalföldiek próbálkoztak többet az utóbbi percekben, mégis a házigazdák szereztek újabb gólt! Gaál Bálint végzett el egy szabadrúgást 18 méterre a vendégek kapujától: lapos lövését követően a bal alsó sarokban kötött ki a labda. 2–0!

A bekapott gólt követően kezdik átvenni az irányítást a fővárosiak, ha nem is futószalagon, de érkeznek a lehetőségek Schindler Szabolcs tanítványaitól.

9. perc: Itt az első vendéglehetőség! Jobb oldali angyalföldi szabadrúgás után Feczesin elé került a labda, aki mintegy 16 méterről a jobb felső sarkot vette célba, Hutvágner azonban szögletre mentett. A sarokrúgást követően nem alakult ki veszély a siófokiak kapuja előtt.

A két csapattal kapcsolatban közös tény, hogy sem egyik, sem pedig a másik nem hozott le kapott gól nélkül bajnokit az első hét fordulóban: a BFC Siófok hálójába 17–szer találtak be, míg a Vasas FC kapuját tízszer vették be az ellenfelek.

2. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Balogh adta középre a hazaiak második szögletét is. A remek beadásra Izing Martin érkezett középen, aki védője szorításában a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. 1–0!

1. perc: Balogh Bence Benitó jobb oldali szögletét követően Silye szabadított fel a rövid saroknál.

A tabella alapján a két együttes három pontnyi távolságra egymástól: a somogyiak 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel állomásoznak a 13. helyen, míg a nagyobb terveket szövögető fővárosiak 2–4–1–es mérleggel a 11. pozíciót foglalják el.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a BFC Siófok indította kilencvenperces útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok. A házigazdák tiszta kékben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek talpig fehérben lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Hutvágner Gergely zöld dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Jova Levente rózsaszín felsőben véd.

A piros–kék klub szurkolói számára a házigazdák 350 belépőjegyet biztosítottak. A stadionhoz érkezők láttán könnyen meglehet, hogy a maradék, elővételben nem értékesített tikettek viszonylag gyorsan gazdára találnak.

A nyár utolsó sugarai ezen a hétvégén sem okoztak csalódást, Siófokon a nap folyamán 30°C körüli hőmérséklet volt jellemző. Ebből kifolyólag nem is meglepő, hogy az angyalföldiek szurkolótábora 12:00 órától közös strandolást szervezett. A 22 fokos vízhőmérséklet ugyan már az utószezont tükrözi, az angyalföldi szimpatizánsokat azonban ez nem tántorította el egy utolsó fürdőzéstől.

Mintegy 35–40 perccel a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. Lassan, de biztosan gyülekeznek a szurkolók a lelátókon, a kiváló labdarúgóidő mellett minden bizonnyal a hangulatra sem lesz majd panasz!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol 18 nap után rendeznek ismét bajnoki mérkőzést. Szeptember második vasárnap estéjén a tabella 13. helyén álló BFC Siófok a 11. pozíciót elfoglaló Vasas FC-t látja vendégül. Az angyalföldieket ezen a meccsen irányítja először az új vezetőedző, Schindler Szabolcs.


Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-bfc-siofok-vasas-2783399

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megint nyert a Miami

A Miami Heat 106-101-re legyőzte a Boston Celtics csapatát, és ezzel 2-0-ra vezet az észak-amerikai …