2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Először nyert hazai pályán a Budaörs

Hirdetés

Először nyert hazai pályán a Budaörs

 

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

BUDAÖRSI SCTISZAKÉCSKEI LC 3–0 (0–0)
Budaörs, 200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Medovarszki János, Szalai Dániel)
BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K., Gyurácz, Fényes, Kapronczai – Sajbán M., Zsidai, Molnár Cs. – Winkler A. (Lengyel B., 81.), Horváth R. (Vankó I., 68.), Petneházi (Halmai Á., 59.). Vezetőedző: Gabala Krisztián
TISZAKÉCSKE: Holczer – Oláh M. (Vachtler, 62.), Kiprich D., Farkas N., Uzoma (Pongrácz V., 56.) – Gyurján B. (Csáki R., a szünetben), Horváth A. (Simon M., 56.), Erdei C. (Kalmár F., 68.) – Albert Á. – Szalay Sz., Heffler N. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Winkler A. (47.), Petneházi (49. – 11-esből), Vankó I. (89.)
Kiállítva: Holczer (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

Bár a bajnokság kezdetén több éves kihagyást követően végre hazaköltözhetett saját stadionjába a Budaörs, a visszatérés nem volt sikeresnek nevezhető. A zöld-fekete gárda négy hazai mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, az új edző Gabala Krisztián vezetésével azonban reménykedhettek abban, hogy az utolsó helyen álló Tiszakécske ellen megszakad ez a rossz sorozat. Az első félidő nem hozott nagy izgalmakat, igazi helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

A második félidő álomszerűen indult a hazaiak számára, négy perc elteltével már 2–0 állt az eredményjelzőn, miután előbb a 47. percben Winkler András szerzett remekbe szabott gólt (1–0), majd két perccel később Petneházi Márk volt eredményes büntetőből, 2–0. A folytatásban a Kécske próbált többet támadni, de ezekben a támadásokban nem volt igazi átütő erő. A hajrában tetézte a vendégek gondjait Holczer kiállítása, majd a harmadik bekapott gól is, mely Vankó Imre nevéhez fűződött (3–0).  

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés! A második félidőre teljesen szétesett a Tiszakécske, a Budaörs magabiztos győzelmet aratott. 

90. perc: Kettő perc a hosszabbítás! 

89. perc: Ott a harmadik!! Kapronczai futott fel a bal szélen, megverte védőjét majd középre passzolt, ahol az érkező Vankó 4 méterről a kapuba belsőzte a labdát, 3–0.

87. perc: Újabb kécskei sárga lap, Pongrácz Viktor kapta.  

A tiszakécskei csapatnak már nem maradt több cserelehetősége, így a hátralevő percekben Vachtler Csaba áll majd a kapuban.

84. perc: Megfogyatkozott a tiszakécskei csapat, a kapus Holczer Ádám kapott piros lapot, miután sípszót követően megdobta Zsidait a labdával. 

83. perc: Gyors hazai kontra végén Vankó passzolt középre Halmaihoz, Holczer nagy bravúrral védett.

81. perc: Ismét cserélt a Budaörs, Lengyel Béla váltotta Winkler Andrást.  

76. perc: A hazai védelem bizonytalankodását követően végül Heffler került lövőhelyzetbe a kaputól 20 méterre, de középre tartó lövését Tóth magabiztosan fogta.  

74. perc: Halmai Ádám rántotta le a kapura törő Simon Márkot, sárga lap. 

71. perc: Bal oldali tiszakécskei szögletet követően Albert kisodródott helyzetből lőtt a kapu fölé.  

70. perc: Winkler a bal szélről passzolt a 16-os vonalánál érkező Sajbánhoz, Sajbán remek lövését Holczer nagy bravúrral a kapufára tolta.  

68. perc: Mindkét csapat cserélt. A Budaörsnél Vankó Imre állt be Horváth Roland helyére, a Tiszakécskénél Kalmár Ferenc érkezett Erdei Carlo helyére.  

66. perc: Halmai közeli lövése az oldalhálóban landolt. 

65. perc: Heffler lövését ütötte szögletre a hazaiak kapusa. 

62. perc: Újabb tiszakécskei csere, Vacthler Csaba váltotta Oláh Mátét

59. perc: Cserélt a Budaörs is, Petneházi Márk helyére Halmai Ádám érkezett. 

56. perc: Kettőt cserélt a Tiszakécske Eke Uzoma helyére Pongrácz Viktor, Horváth Attila helyére Simon Márk érkezett. 

54. perc: Horváth Attila buktatta Winklert, sárga lap.  

49. perc: Gyorsan megduplázta előnyét a hazai gárda! A büntetőt Petneházi magabiztosa a kapu közepébe lőtt az elmozduló Holczer mellett, 2–0! 

49. perc: Büntetőt lőhet a Budaörs! Holczer buktatta Horváthot a 16-oson belül! 

47. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a Budaörs! Petneházi passzolt Winklerhez, aki bevezette középre a labdát, majd 17 méterről nagyszerűen tekert a jobb felső sarokba, 1–0!

A szünetben cserélt a Tiszakécske, Gyurján Bence helyére Csáki Róbert érkezett. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő. Reméljük, hogy a következő 45 perc nagyobb izgalmakat tartogat majd a kilátogató nézők számára. 

40. perc: Gyurján rántotta le a kilépő Kapronczait, sárga lap.  

37. perc: Tóth hibája után Szalay csapott le a labdára a budaörsi 16-oson belül, majd egy cselt követően Alberthez passzolt. Albert közeli lövését Tóth – előző hibáját javítva – védeni tudta.  

33. perc: Erdei a kezdőkör közeléből ívelt szabadrúgásból az ötösön belülre, az érkező Albert a kapu fölé fejelt. 

26. perc: Oláh Máté borította fel Horváth Rolandot, sárga lap.  

20. perc: Formás hazai támadás végén Winkler passzolt Molnárhoz, azonban utóbbi játékos 14 méteres lövését blokkolták a vendég védők.  

17. perc: Szalay Szabolcs 25 méteres lövését Tóth Gábor védte.  

13. perc: Erdei ugratta ki Hefflert, aki elvitte Kapronczai mellett a labdát, majd középre passzolt Szalayhoz, de az akció nem zárult lövéssel, mert az érkező Fényes menteni tudott.  

10. perc: Molnár Csaba szöglete után Petneházinak érkezett kapáslövésre a labda, a hazai játékos azonban Farkasba lőtte azt.

6. perc: Molnár Csaba ugratta ki a felfutó Tóth Kevét, a hazaiak védője 12 méterről Holczer kezei közé gurította a labdát.  

4. perc: Petneházi Márk végzett el szabadrúgást 17 méterről, lövése levágódott a sorfalról, majd az ismétlés a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.  

A Budaörs zöld-feketében, a Tiszakécske tiszta sárgában játszik ma.  

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, vendég tiszakécskei csapat indította útjára a labdát.

Visinka Ede a Tiszakécske szintén nemrég kinevezett vezetőedzője a következőt nyilatkozta a mérkőzést megelőzően a vendég csapat honlapján: “Minden egyes mérkőzés óriási téttel bír számunkra. Ez most már élet-halál harc. Tudjuk, hogy rendkívül erős ellenfél otthonába látogatunk. A Budaörs telis-tele van rutinos jó játékosokkal, nem véltelenül jók az eredményei. Nem régiben érkezett hozzájuk egy kiváló vezetőedző is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk.” 

Hazai pályán is bemutatkozik a Budaörs kispadján az esztergomi születésű Gabala Krisztián, aki a gyenge szereplés miatt menesztett Márkus Tibor helyét vette át. „Duplán is fontos a találkozó számunkra, mert hosszú ideje nem nyertünk mérkőzést, ráadásul továbbra sem sikerült még három pontot gyűjtenünk az új stadionban. Bár a Tiszakécske újonc csapat, de a kiesése után egyből sikerült visszatérnie a másodosztályba. Nem szabad abból kiindulni, hogy az utolsó helyen állnak, jobb csapatnak tűnnek, mint amit a tabella mutat. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de el kell kezdenünk előrefelé lépkedni, ezért természetesen a győzelem a célunk” – nyilatkozta a Budaörs honlapjának a csapat védője, Fényes Szabolcs.

A két csapat legutóbb az NB II 2019/2020-as bajnoki idényében találkozott egymással, akkor a Budaörs ötgólos győzelmet aratott Tiszakécskén. A tavaszi visszavágó a járványhelyzet miatt nem került megrendezésre. Budaörsi pályaválasztással utoljára gólnélküli döntetlent játszottak egymás ellen a 2018/2019-es bajnokságban. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az új stadionjában négy bajnoki meccsen csupán egy pontot gyűjtő Budaörs a sereghajtó Tiszakécske ellen. 

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-budaors-tiszakecske-2852057

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közel 80 percnyi emberelőny is kevés volt: kikapott a Fehérvár Újpesten

    LABDARÚGÓ NB I10. FORDULÓÚjpest–Mol Fehérvár 1–0 (Csongvai 50.) Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1508 …