2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elmaradt a katarzis, a házigazda sima vereségével indult a foci-vb

Hirdetés

Elmaradt a katarzis, a házigazda sima vereségével indult a foci-vb

A szokásoknak megfelelően nagyszabású megnyitó előzte meg a világbajnokság rajtját, volt itt minden, mi szem-száj ingere, Morgan Freemantől kezdve a különböző részt vevő nemzetek szurkolói nótáin és a közelmúlt legnagyobb vb-slágerein át táncos koreográfiáig és tűzijátékig. No meg persze az új vb-dal is bemutatkozott akkor már.

Ez az első viadal az arab térségben, és az első, amelyet a késő őszi/téli évszakban rendeznek, természetesen azért, mert nyáron óriási lenne a hőség az ideérkezők számára. A stadion előtti médiazóna és a lelátókhoz vezető folyósok után viszont kifejezetten üdítően hatott a 23-24 fokos meleg az emberre.15

Hirdetés

Galéria: Katar-Ecuador, nyitómeccsFotó: Amr Abdallah Dalsh / Reuters

A kezdés előtt nem sokkal megjelent az egy nappal korábban kissé meglepő beszédével a figyelem középpontjába kerülő Gianni Infantino FIFA-elnök is, hogy megnyissa az eseményt, amely egyesíti a világ nemzeteit.

Erősorrendünk sereghajtója, a közelmúltban remek eredményeket elérő katari válogatott valami elképesztő elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, hiszen rögvest a középkezdés után az ellenfél 16-osára felívelte a labdát, és ezt követően is igyekezett minél nagyobb nyomás alá helyezni a vendégeket.

Ehhez képest az első ecuadori lehetőségből gól is esett a 3. percben, amikor is Szaad al-Sib kapus kétszer is ügyetlenül próbálta kiütni a labdát, a második után pedig a visszahúzott labdát közelről befejelték a dél-amerikaiak.

Igen ám, de a visszajátszások után kiderült, hogy ENNER VALENCIA FEJESÉT leshelyzet előzte meg, így a rendkívül lelkesen szurkoló hazaiak üdvrivalgásban törhettek ki: nem ért a gól!

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/20/vilagbajnoksag-2022-helyszini-tudositas-katar-ecuador-nyitomerkozes-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három vb-résztvevőt is megbüntetett a FIFA a Katarban történtek miatt

Három vb-résztvevőt is megbüntetett a FIFA a Katarban történtek miatt

Ahogyan azt a magyar szurkolók egy-egy zárt kapus válogatott mérkőzés esetén a saját bőrükön is …