2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elképesztő fordulat után a norvég kézisek nyerték meg a vb-t

Hirdetés

Elképesztő fordulat után a norvég kézisek nyerték meg a vb-t

Csúcsrangadóra volt kilátás a fináléban, hiszen a 2003-ban és 2017-ben is világbajnok franciák az Eb és az olimpia után sorozatban a harmadik nagy tornájukon is döntőbe jutottak, ahol épp a tavaly év végén nyolcadszor is kontinensbajnok, kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok norvégok voltak az ellenfelek.

A tokiói ötkarikás játékokat megnyerő Estelle Nze Minkóék kezdték jobban ezt a döntőt, rendre magukhoz ragadták a kezdeményezést, de Nora Mörkék mínusz kettőről felállva is mindig visszakapaszkodtak (7–7).

Hirdetés

A kieséses szakaszban gálázó norvégoknál a 18. perc után megtört valami, nem bírtak a dánokat az elődöntőben nagy csatában legyűrő franciák védekezésével és Laura Glauserrel, miközben utóbbiak sorra értékesítették a helyzeteiket és a félidő hajrájában pedig már hattal is vezettek (14–8).

A franciák kiállítása és elcserélése miatti kettős fór, valamint a belelendülő Malin Aune góljai úgy tűnt, visszahozzák kicsit a norvégokat, de ezt követően ők is kaptak kettő két percet, egyiket ugyancsak elcserélés miatt. Amikor úgy festett, hogy így a franciák lesznek kettős előnyben a játékrész utolsó másodperceiben, jött egy eladott labda és egy újabb kiállítás, ezen a ponton már csak négy-négy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2021/12/19/elkepeszto-fordulat-utan-a-norveg-kezisek-nyertek-meg-a-vb-t/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Menesztették Ljubomir Vranjest a szlovén kéziválogatott éléről

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb …