2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Elképesztő: 93. percben lőtt góllal nyert Ajkán a Soroksár

Hirdetés

Elképesztő: 93. percben lőtt góllal nyert Ajkán a Soroksár


LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ


FC AJKA–SOROKSÁR SC 1
–2 (10)
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Barna Gábor (Bede Tamás, Kiss Balázs)
FC AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy (Stoiacovici, 82.) – Csizmadia (Orosz, 82.), Lehoczky, Tóth G. (Kenderes, 82.), Gaál (Murka, 72.) – Szarka (Dragóner, 90.). Vezetőedző: Kis Károly
SOROKSÁR SC: Varga Á. – Ternován, Gengeliczki (Valencsik, 82.), Csontos, Pászka – Haris, Hudák M. – Szerető (Kovác, a szünetben), Lőrinczy, Korozmán (Magyari, 66.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Gaál (39.), ill. Magyari (74.), Kovác (93.).

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem indult túl mozgalmasan a mérkőzés, egy-egy lövéssel veszélyeztették egymás kapuját az első negyed órában a csapatok, majd úgy alakult a játék képe, hogy az Ajka támadott, a Soroksár pedig zárt védekezésből igyekezett kontrázni. A folytatásban sem volt eseménydús a találkozó, sokkal többet volt a hazaiaknál a labda, ám komolyabb lehetőség nem alakult ki a soroksári kapu előtt egészen a 39. percig. Ekkor Gaál Bálint volt kellően agilis és meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak, 1–0.

Hirdetés

Változtatnia kellett a Soroksárnak a második félidőre, mert az első 45 percben kapura teljesen veszélytelen volt a gárda. Más felfogásban is kezdték a játékrészt a Lipcsei-tanítványok, az első helyzet az övék volt, de aztán ismét átvette a kezdeményezést az Ajka. Több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítani a vendégkapu előtt, különösen Gaál Bálint volt aktív. Ám némiképp váratlanul nem ajkai gól jött a folytatásban, hanem vendégtalálat. Mondhatni, a semmiből egyenlített a Soroksár, Magyari Szilárd lecsúszott beadása jutott a kapuba, 1–1. Az egyenlítő gólt követően nagy erőket mozgósított az FC Ajka, de a szerencse ma nem volt a Veszprém megyeiekkel. A ráadás utolsó percében megszerezte a győztes gólt a Soroksár, Kovác Alan elé pattant a Lőrinczy szabadrúgása után a sorfalról és a kapufáról vágódó labda, a vendég csatár pedig nem hibázott, 1–2.

A vendégek gyenge támadójátékot mutattak a mérkőzésen, alig-alig kerültek a hazai kapu elé, a helyzetkihasználásuk viszont közel száz százalékos volt, s ezzel mindhárom pontot elvitték Ajkáról. 

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS. A SOROKSÁR GYŐZÖTT. 

93. PERC: GÓÓL! Hihetetlen, megszerezte a vezetést a Soroksár! Lőrinczy szabadrúgása megpattant a sorfalon, a labda kipattant a kapufáról, Kovác Alan pedig öt méterről a hálóba fejelt, 1–2.

90. perc: Dragóner góllal mutatkozhatott volna be, egyedül lépett ki, de nem tudta ellőni Varga mellett a labdát. 

90. perc: Szarka Ákos helyett Dragóner Filip a pályán. 

84. perc: Kenderes lövését védte Varga. 

82. perc: A hazaiak hármat cseréltek: Csizmadia Zoltán helyett Orosz Márk, Tóth Gergely helyett Kenderes Zoltán, Tajthy Tamás helyett Stoiacovici Dávid a pályán. A vendégeknél Gengeliczki Gergőt Valencsik Dávid váltotta.  

80. perc: Szarka kapott sárga lapot. 

74. perc: GÓÓL! Egyenlített a Soroksár, Magyari Szilárd kapott jó átadást a 16-os vonalánál, a bal oldalra tolta meg a labdát, beadása átszállt Horváth fölött, és a hálóban kötött ki, 1–1.

72. perc: Gaál Bálint helyére Murka Benedek érkezett.

66. perc: Korozmán Kevint Magyari Szilárd váltotta a Soroksárnál. 

64. perc: Csontos kapott sárga lapos figyelmeztetést. 

62. perc: Présinger próbálkozását tolta vetődve kapu mellé Varga. 

60. perc: Gaál jobb oldali lövése után kellett védenie Vargának. 

55. perc: Gaál végzett el szabadrúgást 17 méterről, középről, a labda nem sokkal zúgott el a bal kapufa mellett.

51. perc: Hudák célozta meg a hazai kaput, Horváthnak nyújtózkodnia kellett, először a mérkőzésen. 

46. perc: Egyet cserélt a Soroksár: Szerető Krisztofer helyére Kovác Alan érkezett. 

46. PERC: FOLYTATJUK! 

45. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ

A vendégek azt reklamálták, hogy Gaál szabálytalan volt Pászkával szemben a gól előtt. Lipcsei Péter sárga lapos figyelmeztetést kapott. 

39. perc: GÓÓL! Gaál Bálint volt erőszakos, labdát szerzett, egyedül vezethette azt kapura, és 11 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 1–0. 

Sokkal többet birtokolja az FC Ajka a labdát, ám komolyabb lehetőséget eddig nem sikerült kialakítania. 

26. perc: Szép ajkai akció végén Présinger adott be balról, Szarka a védők szorításában nem találta el jól az ötösön a labdát. 

15. perc: A másik oldalon Lőrinczy lőtt 17 méterről az ajkai jobb kapufa mellé. 

14. perc: Gaál Bálint próbálkozott a hosszú sarokba tekerni a labdát a bal oldalról, 8-10 méterről, nem sokat tévedett. 

Nem estek egymásnak a felek, egyik csapat sem tudott a kapu elé kerülni az első 10 percben, legalábbis veszélyes módon nem. 

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással a 9. pozícióban állomásozó Ajka és a 15. helyen álló Soroksár.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-fc-ajka-soroksar-sc-2861617

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dél-Afrika és Benin óvott, amit a FIFA elfogadhatatlannak minősített

Dél-Afrika és Benin óvott, amit a FIFA elfogadhatatlannak minősített

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elutasította a dél-afrikai és a benini óvást, amelyet a két ország …