2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elhomályosodott tekintettel intett búcsút magyar tanítványának az amerikai úszópápa

Hirdetés

Elhomályosodott tekintettel intett búcsút magyar tanítványának az amerikai úszópápa

A Kőbánya SC műhelyében nevelkedett úszónak az a véleménye, hogy egyelőre kifürkészhetetlenek amerikai edzőjének, Bob Bowmannek a tervei, aki egy mindössze négyperces „beszédben” tudatta elképedt versenyzőivel, hogy a következő versenyévadban már az anyagiakban sokkal jobban álló Texasi Egyetem úszóiból készül ütőképes csapatot kialakítani.

A 23-szoros olimpiai bajnok, Michael Phelps sikereinek kovácsa állítólag nem engedi el sem a francia Léon Marchand, sem pedig Kós Hubert kezét, de a texasi „építkezésének” titkaiba eddig senkit sem avatott be. Valószínűsíteni lehet, hogy az üzletemberként is sikeres úszóprofesszort olyan ajánlattal keresték meg, amit nem lehetett visszautasítani.

Előkelő társaságban Hosszú Katinkával és Szabados Bélával

A még csak húszesztendős Sárkány Zalán, függetlenítve magát a történtektől, folytatja a tanulmányait az Arizonai Egyetemen, előbb azonban az első olimpiájára vezető út utolsó szakaszát a veszprémi Szokolai László irányításával teszi meg, klub- és edzőtársként Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal.

Nagy örömmel és reményekkel térek vissza Szokolai Laci bácsihoz, Kristófhoz és Dávidhoz, mert nekik is köszönhetem, hogy teljesítettem az olimpiai »A« szintet, majd felkészülten csatlakozhattam Amerikában Bob Bowman elit csapatának a tagjaihoz. Rekordokat döntöttem, tagja voltam annak a csapatnak, amelyik történetében először amerikai egyetemi bajnok lett. Az 1650 yardos távon kiérdemelt első helyemmel részese lehettem ennek a sporttörténelmi sikernek, és amire nagyon büszke vagyok, amerikai egyetemi bajnoki címet rajtam kívül csak két honfitársam érdemelt ki. Elsőként 1996-ban Szabados Béla, aki 2000-ben rövidpályás világbajnok is lett 200 gyorson, utána pedig a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, akik mindketten a Dél-Kaliforniai Egyetem hallgatói voltak

Hirdetés

– nyilatkozta hazautazása előtt az SzPress Hírszolgálatnak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/04/03/sarkany-zalan-uszas-bob-bowman-arizona-egyesult-allamok-orszagos-bajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott a világbajnokságon

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak elleni 2–0-s sikerrel kezdte a tornát, míg a …