2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Életmentő edzőváltás után Milák Kristóf végigeszi a római étlapot

Hirdetés

Életmentő edzőváltás után Milák Kristóf végigeszi a római étlapot

Abban az esetben, ha a „pillangókirály” Milák Kristóf egy hét leforgása alatt mind a négy egyéni számában a döntőig jut el a római Európa-bajnokságon, ráadásul a két gyorsváltóba is beszáll, amikor már az éremszerzés lehet a tét, olyan kihívás vár rá, amivel még egyszer sem találta szembe magát. Márpedig a sokoldalúságra törekvő olimpiai bajnokot aligha lehet lebeszélni erről az akár 14 rajtot magába foglaló kalandos vállalkozásról, amire Virth Balázs, az edzője nemes egyszerűséggel csak annyit mond, hogy ez bizony már igencsak „combos”.

Hódmezővásárhelyi kiráncigálás

Aki 38 nappal a budapesti világbajnokság után, szűkre szabott négynapos pihenőt követően egy ilyen embert próbáló feladattól sem riad vissza, annál mindennek újra együtt kell lennie, testben és lélekben feltöltődve, új csatákra felspannolva.

„Ez most csak részben igaz, így izgalomra is okot ad. A világbajnokság után azzal szembesültem, de nem csak én, hanem több edzőtársam is, hogy a versenyzőinkből sokat kivett a nagy próbatétel, a fizikainál is jobban a motivációs energiatartályaikból. Akik nagyon odatették magukat, és csúcsra járatva küzdöttek meg a helyezésükért, azok fejben elfáradtak. Miközben a Budapestről Rómába vezető utat járva amolyan ráalapozás a napi feladat, igyekszünk az edzéseket átalakítva kirángatni az úszóinkat abból a fásultságból, amit lépten-nyomon tapasztalunk. Olyan hangulatot próbálunk teremteni, ami serkentően hat, és még mosolyokat is csal az arcokra” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Virth Balázs, aki a tanítványaival Hódmezővásárhelyet választotta az EB-felkészülés színhelyéül, aligha csak azért, mert első sikereinek egyikét Milák Kristóf éppen itt érte el, amikor a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságon megnyerte a 200 méter pillangót.

A végére marad a királyszám

A római Európa-bajnokságon Virth Balázs versenyzői közül ezúttal csak a férfi részleg méreti meg magát. A budapesti vb után másodszor is Coviddal megfertőződött Kapás Boglárkát a betegség tíz napra kiállította a sorból, ezért még most is csak felhozó edzéseket végezhet, a Békéscsabáról a fővárosba került Veres Laura pedig a tornaedzéseket gyógytornára cserélve azon fáradozik, hogy a fájós vállát ne kelljen megműteni. Az egészséges hármas tagjai közül Márton Richárd a 200 gyorsra és a 200 pillangóra készül fel, emellett a 4×200-as gyorsváltóban is szerep vár rá, Zombori Gábor pedig a 200 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/08/03/eletmento-edzovaltas-utan-milak-kristof-vegigeszi-a-romai-etlapot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi …