2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

Hirdetés

Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

A szertartáson részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, a MOB tiszteletbeli elnöke, valamint Nagy György, az MSSz elnöke.


Kulcsár Krisztián


5

Kulcsár KrisztiánGaléria: Igaly Diána temetése(Fotó: Soós Lajos / MTI)

Hirdetés

Az eseményen Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész Wass Albert „Itt leszek közel valahol” című művét szavalta el, Szabó Tünde pedig beszédében úgy fogalmazott, „leírhatatlan az a fájdalom, amelyet Igaly Diana halálhírének hallatán éreztünk.”

Ő az egyike azon nagy sportolóknak, aki olyan értékrend mentén élte az életét, amely mindenki számára példaként szolgálhat”

– jelentette ki az államtitkár. Hozzátette, a kiváló koronglövő életében „soha semmi nem írhatta felül a sport iránt tanúsított mérhetetlen alázatot, amelyre nagyszerű édesapja nevelte.” Szabó Tünde kiemelte, Igaly volt az igazi sportember, akit a Teremtő átlagon felüli tehetséggel áldott meg, mégis tisztában volt azzal, hogy ezt kiaknázni és a legjobbá válni kizárólag sok, kitartó munkával lehetséges.

Jól tudjuk, Igaly Diana már azelőtt igazi bajnok volt, mielőtt megnyerte az olimpiai aranyérmet. Az athéni babérkoszorú csupán visszaigazolta mindazt, ami őt a legnagyobbak közé emelte. Ő minden mozdulatával, tettével és szavával azt üzente, sose add fel a reményt, csak tudd, mit miért teszel”

 mondta az államtitkár.

Kulcsár Krisztián beszédében hangsúlyozta, Igaly halálhíre nemcsak azért volt lesújtó mindenki számára, mert ő egy olimpiai bajnok, edző és sportvezető volt, hanem azért is, mert egy életerős, vidám, rendkívüli módon szerethető, nem mindennapi ember is egyben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/05/11/igaly-diana-temetes-koronavirus-2004-athen-olimpia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Christian Eriksen először üzent közvetlenül az érte aggódóknak

Christian Eriksen először üzent közvetlenül az érte aggódóknak

Egyre jobban van Christian Eriksen, aki a szombati Dánia–Finnország Európa-bajnoki találkozó 43. percében összeesett a …