2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

Hirdetés

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

A világ 2018-ban csodájára járt egy 17 éves norvég atlétának, aki a berlini Európa-bajnokságon két nap leforgása alatt az 1500 és az 5000 méteres versenyszámban is első lett. Jakob Ingebrigtsen azóta egyre csak azt bizonyítja, hogy a csoda nem csupán 48 óráig tartott. Világcsúcsot javított, olimpiai és világbajnok lett, a Gyémánt Liga győzteseként is szép summához jutott. Nem ismer lehetetlent, és egyre inkább megjön az étvágya az újabb diadalokra. Most már azt is bátorkodik kijelenteni, hogy minden idők legjobb futója akar lenni.

Iharosék is valahogy így csinálhatták

Edzésmódszerének féltve őrzött titkait ugyan nem fedte fel az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában korunk egyik legsikeresebb atlétája, a 22 évesen már olimpiai, világ- és Európa-bajnoki győzelmekkel büszkélkedő Jakob Ingebrigtsen, egyetlen elejtett mondatából így is kiderül, hogy mi állhat a norvég nagyság elképesztő eredményei mögött.

„Az edzéseken harminc százalékkal többet és másként futok, mint azok a riválisaim, akikkel a versenyeken találkozom” – jelentette ki a csodagyerekből lett atlétatitán.

Hirdetés

Magyar csodálói részinformációk birtokában arra következtetnek, hogy valószínűleg gyors egymásutánban 20-25-ször futhatja le a 400 métert, és ez még hagyján, mert a kőkemény sorjázás közben állítólag egy perc pihenőt sem hagy magának. Feltehetően azért, mert

edzéseinek felépítése amolyan nemzeti titok Norvégiában,

amelyről látatlanban csak azt lehet mondani, hogy modernizált és személyre szabott változata lehet „Náci bácsi”, vagyis Iglói Mihály embert próbáló edzésmódszereinek. amelyekkel egykor a világelitbe juttatta Iharos Sándort, Rózsavölgyi Istvánt, Tábori Lászlót és másokat. A magyar sport és az atlétika legendái 49 világcsúcsot és 35 Európa-rekordot állítottak fel.

Ellenállhatatlan erődemonstráció

Jakob futásait olykor lehengerlő erődemonstrációhoz lehet hasonlítani, mert még a legjobban felkészült ellenfeleinek is azzal kell szembesülniük, hogy számukra csak a második hely kiadó. Ilyen tudással hitelesnek tűnik az a kijelentése is, hogy tokiói győzelmének megismétlésére készül 2024-ben Párizsban, majd ugyanazzal a lendülettel és kitartással 2028-ban Los Angelesben is.

„Nem titkolom, hogy az olimpiai mesterhármas elérése a célom. Fiatal vagyok, és erős, fizikailag és mentálisan is motivált sportoló, mindezért képes az újabb olimpiai győzelmekre. 

Ne tűnjön szerénytelenségnek, de a legfőbb célom az, hogy én legyek minden idők legjobb futója,

amiért még nagyon sokat kell tennem” – hangsúlyozta Jakob Ingebrigtsen, akinek az edzője és vele együtt testvérbátyjai, Henrik és Filip mestere is egészen 2022-ig Gjert Ingebrigtsen, az édesapja volt, akinek egészségügyi problémák miatt 56 évesen le kellett mondania fiai felkészítéséről.

„Az évek során annyi tapasztalatot gyűjtöttem, hogy magam […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/03/31/ingebrigtsen-jakob-norveg-igloi-mihaly-magyar-modszer-1500-m-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Már fél órával a 19 órára kiírt megemlékezés kezdete előtt gyülekeztek az ismerősök és az …