2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Éjszakai thriller Párizsban: Djokovics örökké emlékezetes módon maradt a trónon

Hirdetés

Éjszakai thriller Párizsban: Djokovics örökké emlékezetes módon maradt a trónon

A szervezők már szombat délután hoztak egy rossz döntést, amikor a centerpálya esti programja elé hozták Grigor Dimitrov és Zizou Bergs befejezetlen mérkőzését. A bolgár és belga teniszező közel 3 órán át gyűrte egymást, így Novak Djokovics és Lorenzo Musetti helyi idő szerint 22 óra 40 perckor kezdtek a Philippe Chatrieren. A késő esti, majd hajnali időponton túl a rendkívül hideg párizsi időjárás is nehezítette a játékosok dolgát. 

A mindössze 22 éves Musetti remek tenisszel rukkolt elő az idén finoman szólva sem remeklő szerb klasszis ellen, egykezes fonákjával több szép nyerőt vágott be, majd rögtön elvette Djokovics szervagémjét. Az olasz előnyét viszont nem tudta megtartani, a szerb rögtön visszajött a szettbe, majd amikor a legfontosabb volt, 6:5-nél újra brékelt, egyúttal behúzta a nyitó partit. 

Éjfélhez közeledtünk ekkor, a Chatrier népe viszont a csípős időjárás ellenére sem lankadt, remek volt a hangulat, a közel telt házas publikum olykor Musettit, néha pedig Djokovicsot buzdította, kinek mikor volt rá nagyobb szüksége. A szépségdíjas labdamenetek a folytatásban is érkeztek, Musetti nagyon bátran játszott, támadta Djokovics adogatásait, a szerb viszont több ziccernél volt határozatlan, lecsapásainak nagy részét pályára ütötte az olasz.

A második szettben brék nem volt, jöhetett a rövidítés, amelyet Musetti kezdett jobban, mégis Djokovics jutott először szettlabdához. 6–5-nél a szerb adogatott, jól fogadott olasz riválisa, majd Djokovics rontott bele, elszalasztotta a lehetőséget. Musetti pedig köszönte szépen, a kissé megtört szerb következő szervapontját is elvette, majd kiegyenlített. 

Hirdetés

Lorenzo Musetti

Lorenzo Musetti

Fotó: Getty Images

Djokovicson látszódott, nincs válasza Musetti játékra, tanácstalanul nézett ki csapatára, és úgy tűnt, az olasz a címvédő fölé kerekedik. Ezt tovább erősítette, hogy Musetti a harmadik szett korai szakaszában elvette Djokovics adogatójátékát, majd remek tenisszel behúzta a szettet. A Chatrier népe véresre tapsolta tenyereit, a fiatal olasz pedig egy játszmára került a győzelemtől. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2024/06/02/roland-garros-2024-novak-djokovics-lorenzo-musetti-harmadik-fordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Női párbajtőr csapatunk ezüstérmet nyert a bázeli vívó Európa-bajnokságon

Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga összeállítású együttes a 16-os táblán fölényesen verte …