2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egymilliárd nézője van a budapesti világbajnokságnak

Hirdetés

Egymilliárd nézője van a budapesti világbajnokságnak

A budapesti atlétikai világbajnokság a nemzetközi szövetség minden várakozását meghaladja – jelentette ki Fürjes Balázs a Mandinerben. A szervezőbizottság társelnöke számokkal is illusztrálta a rendezvény sikerességét. Elmondása szerint a világbajnokságon 202 ország képviselteti magát, ilyen valóban egyetemes jelenlét csak az olimpiákon van, Rióban 206, Tokióban 205 részt vevő nemzet volt. Budapesten 2200 versenyző áll rajthoz, és már eddig jóval több mint 300 ezer jegyet értékesítettek. Minden kontinensen vettek jegyeket, több mint száz országból jöttek nézők. Az eladott jegyek kicsit több mint felét vásárolták meg a magyar szurkolók, a másik felét külföldiek.

A nemzetközi szövetség becslése szerint csak tévében és interneten egymilliárd néző nézi a budapesti közvetítést. A társelnök szerint a vb félmillió vendégéjszakát hoz a magyar szállodáknak, a vendégek költése, fogyasztása pedig milliárdokat jelent a magyar kiskereskedelemnek, vendéglátásnak. 

Fürjes Balázs

Fürjes Balázs

Hirdetés

Fotó: Vajda János / MTI

Korábban az Indexen írtunk arról, hogy két dolgot biztosan ki lehet jelenteni a budapesti atlétikai világbajnokságról: még egyetlen magyarországi sportesemény sem keltett ekkora politikai felhördülést, ugyanakkor még egyetlen magyarországi sportesemény sem volt ilyen gondosan és részletekbe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/08/24/atletika-egymilliard-nezo-100-orszagbol-vendegek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …