2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egyik pillanatról a másikra történt karácsonyi csoda a pályán

Hirdetés

Egyik pillanatról a másikra történt karácsonyi csoda a pályán

Több tucat olyan találkozót rendeztek már december 25-én a világ legerősebb ligájában, ami legendássá nőtte ki magát a kosárlabda történetében. Sorozatunk első részében már kiemeltünk három emlékezetes mérkőzést, ezt a sort folytatjuk további három olyan találkozóval, amit sosem felejt a sportvilág. 

Összeállításunkban szerepet kap egy olyan mérkőzés, ami mára már legendássá vált évtizedes rivalizálást robbantott ki, vagy említhetnénk azt a karácsonyi találkozót, ahol az akkor még csak 18 éves LeBron James nevét még az az ember is megismerte, aki nem különösebben rajong a kosárlabdáért. 

New York Knicks–Chicago Bulls, 1986

A mérkőzés, ami után az NBA történetének ezidáig egyik legismertebb rivalizálása kezdődött a Knicks és a Bulls között, és ami évekre meghatározta a keleti konferenciát. 1986 karácsonya volt az első alkalom, hogy az 1984-es draft legnagyobb sztárja, Michael Jordan és a 85-ös játékosbörze első választottja, Patrick Ewing pályára lépjen egymás ellen a „nagy színpadon”. 

Hirdetés

Természetesen ezúttal is telt ház fogadta a csapatokat New York legendás arénájában, a Madison Square Gardenben. A hazai Knicks finoman szólva sem érkezett jó formában az ünnepi találkozóra, hét győzelem mellett 21 alkalommal szenvedett vereséget az alapszakaszban a feldobás pillanatáig. A vendég Chicago Bulls kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott a korábbiaknak, Michael Jordan vezetésével 13 győzelem mellett ugyanennyi alkalommal maradt alul aktuális riválisával szemben. 

Az egész mérkőzés során fej fej mellett haladtak a csapatok, olyannyira szoros volt az állás, hogy a győztes kiléte az utolsó másodpercben dőlt el. Történt ugyanis, hogy mindössze hat másodperccel a vége előtt egypontos vendég előnynél a győzelemért támadott a Knicks, de az utolsó, győztesnek szánt dobás még a gyűrűt sem találta el. 

Itt érkezett Patrick Ewing, aki kiváló reflexekkel kapta le a lepattanót és helyezte vissza a gyűrűbe a labdát éppen a dudaszó pillanatában, beállítva a 86–85-ös végeredményt. 

Igaz, hogy az első Jordan–Ewing csatát utóbbi klasszis nyerte, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a későbbi években Jordan több alkalommal is Ewing és a Knicks felé kerekedett. 

Orlando Magic–Cleveland Cavaliers, 2003

Nagyon kevés olyan játékos volt a mai napig az NBA történetében, akinek bemutatkozását annyira várták a ligában, mint LeBron James debütálását. A 2003-as játékosbörze első választásával a korosztálya legnagyobb tehetségének számon tartott James hatalmas várakozás után megérkezett a ligába. December 25-én alkotta pályafutása első, egyik legmaradandóbb teljesítményét az Orlando Magic ellen. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2021/12/25/merkozesek-amikor-megtortent-a-karacsonyi-csoda-a-palyan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csipes Tamara: A lányom megtanított nemet mondani apának

Csipes Tamara: A lányom megtanított nemet mondani apának

Az év sportolója gálán emlékezetes köszönőbeszédet mondott, amikor az egyéni díjat átvette. Azt kérte tőlünk, a …