2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egyedülálló kezdeményezésbe vág bele a magyar kosárszövetség

Hirdetés

Egyedülálló kezdeményezésbe vág bele a magyar kosárszövetség

Az MKOSZ csütörtöki tájékoztatásában közölte, „újabb lépésként, a kosárlabda további népszerűsítése érdekében ablakot nyit a virtuális sportvilágra is”.

„Reményeink szerint a globális elitkosárlabdán szocializálódott generációkat így is megszólíthatjuk, és a fejlődő hazai játék mellé is állíthatjuk ezzel a törekvéssel. Éppen ezért partnert kerestünk és találtunk a virtuális e-sport-világban, hogy a különféle tudásokat összeadva belépjünk egy számunkra új térbe. Tavasszal elindul az első magyar kosárlabda- e-sport-torna, vagyis itt az MKOSZ és a Gamerland közös vállalkozása, a HUNBA2KET” – olvasható az állásfoglalásban.

A szövetség szerint a hazai kosárlabda erős szurkolói bázissal rendelkezik, a bajnoki mérkőzések jó nézőszámai mellett azonban nemcsak a sportolók, hanem a drukkerek utánpótlására is gondolni kell.

Az újabb generációk pedig már nemcsak a sportcsarnokokból, hanem a nemzetközi és amerikai elitkosárlabda televíziós és online terepéről érkezve is hazai szurkolókká válhatnak.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2024/03/28/kosarlabda-esport-mkosz-hunba2ket-gamerland/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott a világbajnokságon

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak elleni 2–0-s sikerrel kezdte a tornát, míg a …