2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egy csigalassú szlovén és egy laposföldhívő indián az év szenzációjának kapujában

Hirdetés

Egy csigalassú szlovén és egy laposföldhívő indián az év szenzációjának kapujában

Meglehet, Dallasban senki sem ismeri a Soho Party örökzöldjét, Az éjjel soha nem érhet véget című slágert, ettől függetlenül nyugodtan énekelhetnék a szurkolók az American Airlines Centerben a 2016-os magyar futballválogatott nem hivatalos Eb-indulóját. Merthogy a Mavericks éjjele sem akar véget érni, és a két zseni, Luka Doncic és Kyrie Irving azon van, hogy varázsoljon nekik valami szépet.

Például a Larry O’Brien trófeát, amely az NBA bajnokának jár, és amelyet legutóbb 13 éve, a legendás Dirk Nowitzki vezérletével szerzett meg a csapat. (Nota bene: a német óriás vasárnap éjjel is ott ült a nézőtéren, a felezővonal környékén.)

A nyugati főcsoport döntőjének harmadik meccsére úgy állt ki a Dallas, hogy az előző két összecsapást a minneapolisi Target Centerben nyerte infarktusos végküzdelemben.

Hirdetés

Ebből a szempontból a vasárnapi összecsapás sem volt kivétel. Öt perccel a vége előtt még 104–102-re a vendégek vezettek, amikor a páratlan páros munkához látott.

Egy Irving-dupla, egy Washington-tripla Irving asszisztjából, egy Doncic-ziccer, még egy Irving-visszalépős kétpontos, egy Gafford-alley-oop, végül Irving jó büntetői, és máris megvolt a 117–106-os győzelem.

Meg a 3–0-s vezetés összesítésben, olyan gödör a Minnesotának, ahonnan még egyetlen csapat sem tudott kimászni a liga 1946 óta íródó történetében.

Doncic és Irving együttvéve 66 pontot szerzett, testvériesen megosztozva a pontokon. A Timberwolves elleni sorozat eddigi három meccsén összesen 181 pontot termeltek ketten a csapat 333 pontjából.

Nem is kérdés, hogy ők alkotják a liga legcsodálatosabb hátvédpárosát. Egy 25 éves ljubljanai csodagyerek, akinek az édesanyja a maga idejében Miss Szlovénia volt, és egy félnótás csodabogár, aki Melbourne-ben született, az amerikai mellett ausztrál állampolgársággal is rendelkezik, egyszer már abbahagyta a kosárlabdázást, mert nem volt hajlandó beoltatni magát a Covid ellen, tagja az Álló Szikla Sziú Törzsnek és azt tartja magáról, hogy indián vér csörgedezik az ereiben. 

Ja, és mellesleg laposföldhívő.

Viszont kosarazni nagyon tud, ahogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2024/05/27/luka-doncic-kyrie-irving-nba-dallas-mavericks-minnesota-timberwolves-konferenciadonto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …