2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egy átlagos bukaresti kölyök, akinél nincs gyorsabb úszó a világon

Hirdetés

Egy átlagos bukaresti kölyök, akinél nincs gyorsabb úszó a világon

Nagyon várjuk a szerda esti királyszámot, a százméteres férfigyors döntőjét. Tudniillik az amerikai Caeleb Dressel, a szám olimpiai és világbajnoki címvédője 47,95 másodperccel nyerte a saját előfutamát, amire David Popovici egy laza 47,60-nal tromfolt. Amikor pedig már dörzsöltük a tenyerünket a kora esti elődöntőre készülve, hirtelen hírnök jő, és közli, hogy az amerikai csapat orvosa bejelentette:

Dressel nincs rendben, nem tud indulni a 100 gyors elődöntőjében, talán majd csütörtökön a 100 pillangón, de az sem biztos.

Hirdetés

Na, ezek után David barátunk, aki korábban már világbajnok lett 200 gyorson, repesztett csípőből egy 47,13-as junior-világcsúcsot, majd amikor elkaptuk a vegyes zónában, és megkérdeztük, mikor tudnánk egy hosszabb interjúra bírni, a lehető legtermészetesebb hangon így szólt: Hát most!

Hallotta, hogy Caeleb Dressel visszalépett a 100 gyors elődöntőjétől?

Igen, természetesen.

Mi volt az első gondolata?

Az, hogy remélem, jól van, nincs komolyabb baja, egészségileg rendben van. Bővebbet nem tudok, eszem ágában sincs egyéb következtetéseket levonni. Biztos vagyok benne, hogy számára a legjobb döntést hozta.

Nem bánja, hogy elmarad kettejük annyira várt összecsapása?

Még szép, hogy bánom! Nagyszerű lett volna megmérkőzni Caelebbel, de most majd úgy fogom beállítani az agyamat, hogy elképzelem, ő is ott van a döntőben.

Egyszerű: szeretek (gyorsan) úszni

Beszéljünk egy kicsit az idáig vezető útról. Mi lehet a titka sokkoló sikereinek? Mindenki ezt találgatja.

Nagyon egyszerű: szeretek úszni. És van bennem egy olyan szenvedély, ami szerintem elengedhetetlen a nagy eredményekhez. És persze rengeteg kemény munka. Tudja, a kemény munka mindig kifizetődik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/22/egy-atlagos-bukaresti-kolyok-akinel-nincs-gyorsabb-uszo-a-vilagon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas …