2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egy 600 éves családfával rendelkező svájci a havas lejtők királya

Hirdetés

Egy 600 éves családfával rendelkező svájci a havas lejtők királya

A francia közönség egy nagy öregnek, a tavaly Pekingben az olimpián a svájci Beat Feuz mögött lesiklásban egy tizeddel lemaradva ezüstérmes Johan Clarey-nek szurkolt az alpesisí-világbajnokságon Courchevel-Méribelben. A 42 éves francia síző Anney-ből 2004 óta van ott az élvonalban, és eddig még semmit nem nyert! 

A lesiklásban elsőként induló olasz Florian Schieder hibátlanul siklott, és sokáig vezetett is, még a címvédő osztrák Vincent Kriechmayr sem tudta megelőzni. Nyolcadiknak rajtolt a hazaiak veterán kedvence, az élete utolsó világbajnokságának hazai pályán nekivágó Johan Clarey. A 42 éves síző azonban meglehetősen lassan haladt, és végül csak ideiglenes hatodiknak ért célba, legalábbis nyolc célba érkező után.

Most már csak az volt a kérdés, a dél-tiroli Kastelruthból származó, 27 éves Schieder lesz-e a világbajnok, vagy…

A svájci Marco Odermatt tizedik indulóként hibátlanul száguldott végig a pályán, és 1,09 másodpercet vert az olaszra, és már a királyszám biztos világbajnokaként süvített át a célvonalon. Odermatt tavaly ilyenkor Pekingben az olimpián megnyerte az óriás-műlesiklást, most emellé begyűjtötte a downhill világbajnoki trófeáját, amivel teljessé tette a svájciak söprését ebben a szakágban. Hiszen előző nap a hölgyeknél honfitársnője, Jasmine Fleury győzött. Jack Crawford, a szuper-G méribeli világbajnoka szépen siklott, bejött ideiglenes másodiknak, megelőzve Schiedert és Kirchmayrt, ami jóval több, mint amire számíthatott előzetesen. De hátravolt még 15-ös rajtszámmal a norvég Aleksander Aamodt Kilde, aki a szuper-G-ben egyetlen századdal maradt le Crawford mögött. Most fordult a kocka, megelőzte Crawfordot, de Odermatt-tal nem bírt, aki élete első komoly lesiklóversenyét nyerte, és hol máshol, mint a világbajnokságon! Így az Aamodt Kilde–Mikaela Schiffrin jegyespárnak eddig három ezüstérme van Courchevel-Méribelben, és a technikai számok még hátravannak! 

Hirdetés

De még nem volt vége a versenynek, olyannyira nem, hogy a 20-as rajtszámmal induló kanadai Cameron Alexander bejött harmadiknak, leszorítva a dobogóról honfitársát, Crawfordot. 

De vissza a bajnokhoz! A 25 éves, élete első vb-érmét szerző Odermatt jelmondata igen rokonszenves:

Life is a game, play it! Azaz: Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/12/downhill-lesiklas-odermatt-vilagbajnok-courchevel-meribel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

A világ 2018-ban csodájára járt egy 17 éves norvég atlétának, aki a berlini Európa-bajnokságon két …