2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egészen döbbenetes, megint honnan jött vissza az El-döntőbe jutó Leverkusen

Hirdetés

Egészen döbbenetes, megint honnan jött vissza az El-döntőbe jutó Leverkusen

Finoman szólva is kedvező helyzetből várt a visszavágót a német bajnok: Rómában 2–0-ra nyert a Leverkusen, amely az idény mind a 48 tétmeccsén veretlen maradt az elődöntő visszavágója előtt.

A „farkasoknak” mindenképpen legalább két gólt kellett tehát szerezniük, így nem meglepő módon támadólag léptek fel, és már a negyedik percben bravúrra késztette Romelu Lukaku Matej Kovart, majd Lorenzo Pellegrini fejesénél is hárított a hazai kapus.

A kettő között azért Exequiel Palacios révén a Leverkusen is veszélyeztetett, Leonadro Spinazzola sérülése után pedig a játékrész derekára abszolút át is vette a kezdeményezést, és jöttek is sorra a hazai lehetőségek.

Hirdetés

Hiába azonban Palacios kapufán csattanó lövése, Jeremie Frimpong kapu jobb oldala felé tekeredő bombája, Adam Hlozek közeli lehetőségei vagy éppen Amine Adli helyzete, Mile Svilaron egyszerűen senki sem tudott átjutni.

Aztán gyakorlatilag a semmiből büntetőhöz jutott a vendégcsapat, Jonathan Tah borzasztóan feleslegesen szabálytalankodott olyan helyzetben, ahol emberének fikarcnyi esélye sem lett volna a labda megjátszására. Leandro Parades állt a labda mögé, és az elvetődő kapus mellett a kapu közepébe emelt (0–1).

Ezzel pedig visszajöttek az olaszok reményei, és a fordulást követően Bryan Cristante révén újra Kovart tesztelték – utóbbi sikerével.

Egyórányi játékhoz érve Jonas Hofmann hagyott ki ajtó-ablak ziccert – avagy Svilar szépen védett –, mielőtt jött az újabb sokk: Hlozek kezén csattant a labda a tizenhatoson belül, újabb teljesen értelmetlen szabálytalanság és tizenegyes!

Megint Leandro Parades volt a végrehajtó, ezúttal pedig a jobb alsóba helyezett, kiegyenlítve a római hátrányt (0–2).

A Leverkusen próbálkozott, de az átütőerő ezekben a percekben hiányzott a német csapatból, mígnem egy egészen döbbenetes római hiba után csak betalált:

a szögletnél Svilar saját védőjével ütközött, így nem tudta megfogni a labdát, ez meglepte a semmit sem látó Gianluca Mancinit, akiről saját kapujába pattant a labda (öngól, 1–2).

A feszült végjátékban Frimpong kétszer is közel volt az egyenlítéshez, de ezekkel sem tudott élni, majd Patrik Schick emelt az üres kapu mellé.

Amikor már elkönyveltük, hogy a 49. meccsnél véget ér a leverkuseni széria, jött Josip Stanisic, és a 97.(!) percben csak tovább írja a csodáját a német csapat (2–2).

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/05/09/europa-liga-bayer-leverkusen-as-roma-elodonto-visszavago-atlanta-marseille/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sztankovics saját zsebéből fizethetett azért, hogy azonnal elhagyhassa a Ferencvárost

Múlt csütörtökön vált hivatalossá, hogy Dejan Sztankovics a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett vereség másnapján távozik …