2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Edzőzseni fogadta a kosaras zsenit

Hirdetés

Edzőzseni fogadta a kosaras zsenit

Jobban nem is kezdődhetett volna a 2021/2022-es szezon a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségei számára! Olyan vendég érkezett hozzájuk Pécsre, aki a legtöbbjük számára igazi példakép: a sokszoros válogatott, Euroliga-ezüstérmes  Hanga Ádám , aki hosszú évek óta Spanyolországban légióskodik, s a nyári szünetben a Barcelonától a Real Madridhoz igazolt.

Hanga Ádám

Hanga Ádám

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Bár a 32 éves játékos a feszített tempó miatt kevés időt tud itthon tölteni, nagy örömmel tett eleget Rátgéber László meghívásának menedzsere, Lóránt András, valamint a játékot idén befejező, 76-szoros válogatott Lóránt Péter társaságában. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója végigvezette a létesítményen, megmutatta mindazt az elképesztő technikai felszereltséget, amit az akadémia biztosítani tud az ide kerülő tehetségeknek. Szóba került a parketta, amely világszínvonalat képvisel, az erősítő teremben az Orlando Magic NBA-klubnál is használt modern gépek, valamint az antigravitációs pad vívott ki osztatlan elismerést, a hiperbár kamra láttán pedig Hanga megjegyezte, hogy ilyesmit euroligás kluboknál sem mindig lát.

Hirdetés

Talán fel sem fogják a gyerekek, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak, ha idekerülnek! – fogalmazott Hanga Ádám. – Ide már tényleg csak tehetség kell! Elképesztőek a feltételek, Rátgéber László révén pedig olyasvalaki vezeti ezt az akadémiát, aki bejárta egész Európát, edzőként mindent elért, rendkívül sikeres szakember. Ha újra gyerek lennék, biztosan nagy örömmel jönnék ide, ugyanakkor hozzáteszem, nekem nem kellett sok ahhoz, hogy boldog legyek: elég volt egy labda és egy gyűrű. Olykor még gyűrű nélkül is elvoltam, sőt, ha nem volt labda, akkor anélkül gyakoroltam a dobómozdulatokat!

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei számára a látogatás fénypontja kétségtelenül az volt, amikor a Fűzy Ákos pályán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/08/02/edzozseni-fogadta-a-kosaras-zsenit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kapaszkodás a közhelyekbe – Bodnár Zalán jegyzete

 Ha derbire kerül a sor a világ bármely országában, bármely csapatsportágban rendre elhangzik az a …