2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dzsudzsák: Ez a meccs nem rólam, hanem a magyar válogatottról szólt!

Hirdetés

Dzsudzsák: Ez a meccs nem rólam, hanem a magyar válogatottról szólt!

2014 Bukarest, 2016 Lyon. Köszönjük az életreszóló gólörömöket! – ezzel a felirattal köszöntötte a magyar szurkolótábor a nemzeti együttesben utolsó meccsét játszó Dzsudzsákot, akitől az Index azt kérdezte a vegyes zónában, olyan volt-e ez a vasárnap este, ahogyan azt előzetesen elképzelte.

Mondjuk örültem volna, ha az első lövésem bemegy, vagy ha Sallai Roland az első félidőben berúgja a második gólt is a passzomból, de a viccet félretéve egészen hihetetlen érzések és érzelmek kavarognak bennem. Köszönöm mindenkinek, büszke vagyok és rendkívül boldog.

A támadó azt is elárulta, a himnusz végét már nem tudta könnyek nélkül énekelni, meghatódva idézte fel magában a válogatottban eltöltött, több mint 15 éves időszakot. A Debrecen játékosa meccs után a szurkolókkal is ünnepelt a lelátón, azt is elárulta, hogy milyen volt a pálinka, amit megivott az egészségükre.

Hirdetés

„Huh, barack, nagyon erős, de finom! Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok a drukkereknek azért, ahogy fogadtak, ahogy készültek a búcsúztatásomra. De ugyanez elmondható a csapattársakról és a szakmai stábról is, Telkiben is óriási szeretetet és megbecsülést kaptam ebben az egy hétben, még az ott dolgozó személyzettől is. Ilyenkor azért átérzem, hogy talán tényleg valami olyan dolgot vittem véghez és tettem le az asztalra, amit értékelnek az emberek.”

Azt, hogy ő lett a magyar válogatott rekordere, elmondása szerint még nem tudja felfogni. 

Elmondtam a fiúknak is, hogy ez a meccs nem rólam szól/szólt. Nem akarok persze álszerénynek sem tűnni, hiszen számomra is nagy mérföldkövet jelentett, de a válogatott sohasem lehet egyenlő egy emberrel. A 94. percben egy nagyszerű csapatot győztünk le, határtalan boldogságot okozva több százezer, vagy inkább több millió magyarnak. Erre a mentalitásra lesz szükség a jövőben is.

Dzsudzsák hozzátette, bízik abban, hogy akár még a jelenlegi keretből is lesz, aki megdönti a most felállított csúcsát. „A legfontosabb üzenetem az volt a srácoknak, hogy szeretném, ha engem követnének és ha ezt a rekordot egyszer közülük döntené meg valaki. Én megdöntöttem most Király Gábort, előtte Juhász Rolandot és Gera Zoltánt, nem beszélve Bozsik Józsefről, vagy éppen Puskás Ferencről. 

És még olyan neveket tudnék sorolni, hogy egyszerűen tényleg hihetetlen, mégis, elég, ha egy négyezer fős kisvárosból, Nyírlugósról egy kisfiú mer nagyot álmodni…”

Végül arra voltunk kíváncsiak, Dzsudzsák szerint Szoboszlai Dominik képes lesz-e csapatkapitányként azt a szerepet betölteni a válogatottban, amit korábban ő és Szalai Ádám jelentett az együttesnek. „Szoknia kell még ezt a helyzetet, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/11/21/magyarorszag-gorogorszag-nyilatkozatok-dzsudzsak-szoboszlai-sallai-kalmar-szappanos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Ahogy arról a napokban az Index is beszámolt, egyre fogy a türelem Kínában a koronavírus …