2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dúvad volt, kilógatta az erkélyről a nejét, mégis legenda lett

Hirdetés

Dúvad volt, kilógatta az erkélyről a nejét, mégis legenda lett

Biztos voltam benne, hogy végem van, most meghalok.

Joanne McKay, Bobby Hull elvált felesége mondta ezt egy 2022-es ESPN-dokumentumfilmben. Az eset Hawaiin történt, egy kéjutazásnak szánt nyaralás közben valamikor a hetvenes években. Hull és felesége összeszólalkozott, a hirtelen haragú hokis a nőt saját tűsarkú cipőjével véresre verte, majd kilógatta az erkélyükről. Erre visszaemlékezve mondta Joanne jó harminc évvel később a dokumentumfilmben, hogy lepergett előtte az élete filmje, és biztos volt benne, hogy meghal. 

Szerencsére Hull nem engedte el a nő lábát, hanem visszahúzta az erkélyre öt gyermeke anyját. 

Hirdetés

Verte a feleségeit, dicsérte Hitlert

De nem ez volt az egyetlen botrányos epizód minden idők egyik legnagyobb hokisa életében. Miután 1980-ban elvált Joanne-tól, újból megnősült, de 1986-ban a harmadik feleségét, Deborah-t is megverte. Ráadásul nem otthon, hanem a nyilvánosság előtt. És amikor egy rendőr közbe akart avatkozni, Hull a közegnek is nekiment. Végül az ügyet elsimították, mert Deborah visszavonta a feljelentést. (Lábjegyzet: Deborah férje haláláig együtt élt a hétfőn elhunyt legendával.)

Volt azonban egy olyan eset 1998-ban, ami talán az asszonyveréseknél is kínosabb volt Hullnak. Ekkor történt, hogy az angol nyelvű orosz lap, a Moscow Times interjút kért Hulltól. És a cikkben Hull arról panaszkodott, hogy a kelleténél jobban nő az Egyesült Államok fekete lakossága, és hogy „Hitlernek voltak jó elképzelései, csak sajnos túl messzire ment”.

Na, mondanunk sem kell, ebből aztán világra szóló botrány kerekedett. Hull azt állította, hogy semmi ilyesmit nem mondott, és azzal fenyegetőzött, hogy beperli a Moscow Timest és a cikket átvevő The Toronto Sunt. Aztán a perből nem lett semmi. Viszont Hull lánya, Michelle azt nyilatkozta, hogy amikor meglátta az interjúnak a feketékre és Hitlerre vonatkozó részeit, egyből ez jutott eszébe: „Ezek apa szavai, ezek a gondolatok rá vallanak.”

Szobor a United Center előtt

Persze a fenti epizódok semmit sem vonnak le abból, hogy a hétfőn elhunyt Hull óriási hokis volt, nem véletlen, hogy a szobra ott áll a chicagói United Center, a Blackhawks és a Bulls kosárklub közös otthona előtt:

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/01/bobby-hull-meghalt-nhl-chicago-blachawks-legenada-hitler-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Majdnem abbahagyta a legfiatalabb öttusabajnokunk

Az újdonsült fedettpályás öttusabajnok Gáll Andrást, akinél fiatalabb magyar még nem nyert ezen a versenyen, …