2020. október 30., péntekMa Alfonz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.30. Alfonz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dudás Miklós: kajak jegelve

Dudás Miklós: kajak jegelve

Új területen próbálta ki magát a közelmúltban, hiszen menyasszonyával, Ivett-tel közösen szerepeltek a Nyerő Páros valóságshow-jában. Milyen tapasztalatokat gyűjtött az adásokban?

Nem ez volt az első ilyen eset, 2014-ben a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban már megismerhettem ezt a világot, de a mostani azért volt különleges, mert a kedvesem, Ivett is velem tartott. Ettől sokkal felszabadultabbnak és magabiztosabbnak éreztem magam. Anno, amikor a dzsungelben olyan ismert emberek közé csöppentem, mint Gáspár Laci, Bódi Sylvi vagy Szabó Zsófi, csak kapkodtam a fejem, hogy úristen, mit keresek én itt. Most már talán valamivel engem is többen ismertek, de mint sportoló én azért nem szerepelek mindennap a képernyőn. Egyébként az egészet egy bulinak fogtuk fel, nagyon jól éreztük magunkat. Rossz is volt kiesni.

A sportban is fontos a taktika, de néhány epizódot elnézve a villában különösen az volt…

Valóban, mi viszont Ivett-tel megbeszéltük az elején, úgy megyünk be, hogy csakis őszintén, az érzelmeinkre hagyatkozva játszunk, nem fogunk taktikázni vagy áskálódni. Mi a műsor után is tükörbe tudunk nézni, magunkat adtuk, nem akartam úgy járni, mint néhány versenytársunk, aki tovább jutott, mint mi, de most utálja a fél ország… 

Dudás Miklós családi körben

Dudás Miklós családi körben

Fotó: Bánkúti Sándor / Index

Volt olyan dolog, amit a játékban a sportolói múltjának köszönhetően tudott kamatoztatni?

Például azt, hogy egyáltalán itt lehettem. De a mindennapos stressz, valamint a sikerek és a kudarcok kezelése is talán jobban ment, mint a többieknek, a sport erre is megtanított.

Egyeseket rendesen kikészített, hogy napról napra jól teljesítsenek, nem szoktak hozzá ezekhez a gyors és hirtelen hangulatváltásokhoz.

Egyébként pont olyan érzéseim voltak, mint egy verseny után: ha sikerült valami, akkor nagyon jó kedvem volt, de ha nem, akkor rosszul éreztem magam. Illetve a legtöbb fizikai feladatnál azért az állóképességemnek is hasznát vettem.

És olyan van, amit esetleg át tud menteni a sportéletbe a műsornak köszönhetően?

Ha nem is a sportéletbe, de a mindennapokba az ismertségnek köszönhetően mindenképpen. Több megkeresést kaptam már az utóbbi időben, és mivel a kajakozást mostanában jegeltem, ezek a lehetőségek a jövőben még jól jöhetnek.

Mennyire ismerik fel többen az utcán, mint korábban világbajnok kajakosként?

Sokkal, ami érthető, viszont szomorú is egyben. 

Amikor ugyanis már világbajnok voltam, és az egyik legjobb kajakosnak számítottam az országban, akkor is csak azok tudták, ki vagyok, akik követték a sportágat.

Most viszont nem tudunk úgy elmenni vásárolni, hogy tízből legalább hét ember ne jönne oda hozzánk pár szót váltani, szelfizni egyet. 

Sportolóként nem, a Nyerő párosbeli szereplése óta viszont már szinte mindenki felismeri Dudás Miklóst

Sportolóként nem, a Nyerő párosbeli szereplése óta viszont már szinte mindenki felismeri Dudás Miklóst

Fotó: Bánkúti Sándor / Index

És el tudja fogadni?

Persze, nincs bajom ezzel. Volt egy eset, ami viszont sokkal jobban zavart. A nagypapámnak mindig az volt az álma, hogy egyszer címlapon legyek a Nemzeti Sportban. Amikor 2014-ben Moszkvában világbajnok lettem, boldogan mondtam neki, hogy vegye meg a másnapi újságot, bíztam benne, hogy egy ilyen teljesítmény elég lesz hozzá. Tévedtem, foci és kézilabda volt a középpontban, engem pedig éppen csak megemlítettek.

Aztán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2020/10/17/dudas_miklos_kajak_kenu_olimpia_nyero_paros_interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Bulgária lehet Thomas Doll következő állomása

Bulgária lehet Thomas Doll következő állomása

A német szakember 2013 és 2018 között irányította a budapesti zöld-fehéreket, legutóbb pedig a ciprusi …