2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dombóvári fiatalok a magyar futballmúltat legjobban ismerő diákok

Hirdetés

Dombóvári fiatalok a magyar futballmúltat legjobban ismerő diákok

A 2016-ban, mindössze 33 esztendős korában, daganatos megbetegedésben elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton szülei a játékos hagyatékából és szándékainak megfelelően hat évvel ezelőtt hozták létre a futballista nevét viselő alapítványt, melynek három fő célja a fiatal futballistapalánták felkarolása, a daganatos megbetegedéssel küzdők segítése és szűkebb pátriárkájukként a kőbányai oktatás támogatása. Az idei évben mutatkozott be Fülöp Ferenc, Márton édesapja, korábbi válogatott kerettag labdarúgó és sportmenedzser, valamint Menyhárt Sándor, a kőbányai Szent László Általános Iskola intézményvezetője által megálmodott labdarúgás-történeti vetélkedő, melynek döntőjében a több mint száz induló csapat közül a tíz legjobb csapott össze.

A finálét olyan korábbi klasszisok tisztelték meg jelenlétükkel, mint Détári Lajos, Garaba Imre, Kovács Kálmán, Nagy László, Nyilasi Tibor, Pölöskei Gábor és Wukovics Ferenc. Később a részt vevő gyerekek sem nagyon tudták eldönteni, hogy a vetélkedő vagy pedig a magyar futball legendáinak személyes közelsége volt számukra a nagyobb élmény. Merthogy ebben a mezőnyben – hiába az óriási korkülönbség, tinédzserekként nemhogy ők, de sokuknak az édesapja sem feltétlenül látta játszani az említett urak többségét élőben – csaknem mindenki tisztában volt azzal, alsó hangon is 20 magyar bajnoki cím és 300 felnőttválogatott-mérkőzés állt a délelőtt műsorvezetője, Gundel-Takács Gábor mellett, mikor a díszvendégek felsorakoztak a színpadon.

A stílszerűen két etapra, két félidőre bontott játékban végül a dombóvári – az Aranycsapat az élők sorából utolsóként távozó tagja, Buzánszky Jenő szülővárosa, így adott az erős kötődés a magyar futballmúlthoz – Juhász Barnabás és Újvári Bence kettőse bizonyult a legjobbnak.

Hirdetés

Mindketten a foci megszállottjai vagyunk, elképesztő élmény volt itt lenni

– mondta Barnabás immár a győztesnek járó ajándékcsomaggal a kezében, valamint a kvíz aranyérmével a nyakában. „Détári Lajos nagy kedvencünk, mindketten Honvéd-szurkolók voltunk kicsiként, és sokat meséltek róla” – tette hozzá Bence.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/11/16/fulop-marton-labdarugas-torteneti-vetelkedo-donto-kobanya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Villámrajt után összeomlás, Horvátország csúnyán elintézte Kanadát

Villámrajt után összeomlás, Horvátország csúnyán elintézte Kanadát

Kanada az elmúlt öt évben látványos, végig felfelé ívelő pályán közelített a világelithez labdarúgásban. A …