2020. július 10., péntekMa Lukrécia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.07.10. Lukrécia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Djokovic megfertőződött koronavírussal

Hirdetés

Djokovic megfertőződött koronavírussal

Pozitív lett Novak Djokovic koronavírus-teszt eredménye – írja a Sky News.

A világranglista vezetője azok után fertőződött meg, hogy részt vett az általa életre hívott, meghívásos Adria Tour zadari versenyén. A torna versenyzői közül Djokovic a harmadik, aki koronavírusos lett, korábban már a bolgár Grigor Dimitrov és a horvát Borna Coric tesztje is pozitív lett.

Az MTI arról számolt be, hogy Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

Hirdetés

A 33 éves Djokovic közleménye szerint a felesége is fertőzött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A megjelentek szerint mindkét érintett tünetmentes.

“Amint hazaértünk Belgrádba, egyből tesztet csináltattunk. Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt, a tornáinkkal ismét össze akartuk hozni a régió embereit”– írta.

© MTI / EPA / AAP / Scott Barbour

A szerb teniszező hozzátette, a balkáni játékosokat szerették volna segíteni abban, hogy ismét mérkőzéskörülményeket éljenek át, illetve anyagilag támogassák a rászorulókat.

“Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült, mert abban bíztunk, a körülmények már megfelelőek a rendezéshez. Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig rávilágított arra, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele” – folytatta a világelső, aki sajnálatát fejezte ki mindenkinek, aki megfertőződött.

“Remélem, senki egészségi állapotát nem fogja ez befolyásolni, mindenki meggyógyul” – fogalmazott a szerb játékos, aki kéthetes karanténba vonul és ötnaponta ismét tesztelteti magát.

Novak Djokovic még májusban arról beszélt, ellenzi a koronavírus elleni oltás bevezetését, még akkor is, ha az utazások miatt az kötelezővé válik. Később ezen annyit finomított, hogy nyitottnak mondta magát véleménye megváltoztatására.

A koronavírus elleni védőoltás és a vírus okozta betegségre szolgáló gyógyszer egyelőre csupán fejlesztés alatt van.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200623_djokovic_koronavirus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 1,2 milliárdos kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben

Több mint 1,2 milliárdos kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben

Több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati beruházásból kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben, jelentette be Szabó Tünde sportért …