2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Decsi Tamás nem lehet ott az olimpián, Rabb Krisztián került be a férfi kardcsapatba

Hirdetés

Decsi Tamás nem lehet ott az olimpián, Rabb Krisztián került be a férfi kardcsapatba

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta és egyhangúlag támogatta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a Párizsba utazó válogatott keret tagjaira vonatkozóan – számolt be róla a hunfencing.hu oldal kedd este.

A szövetségi kapitány a szakmai testülettel és a szövetségi edzőkkel konzultálva tette meg javaslatát a férfi kard-, a női kard- és a férfi párbajtőrcsapat tagjaira vonatkozóan.

Boczkó Gábor előterjesztése alapján férfi kardban Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András egyéniben és csapatban is vív, Rabb Krisztián pedig csapatban juthat szerephez.

A női kardozóknál Szűcs Luca, Pusztai Liza, Márton Anna egyéniben és csapatban kap lehetőséget, Battai Sugár pedig csapatban. Férfi párbajtőrben Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor lép pástra egyéniben és kezdi majd meg a csapatversenyt, Nagy Dávid pedig utóbbiban csereként szállhat be.

Hirdetés

A tőröző Pásztor Flóra és Dósa Dániel, valamint a párbajtőröző Muhari Eszter egyéni kvótát szerzett. Londonban négy, Rio de Janeiróban tíz, Tokióban 13 magyar vívó indulhatott, Párizsban pedig már 15 vehet részt a sportági versenyekben.

A magyar vívók a kvalifikációs rendszer bevezetése óta az eddigi legtöbb kvótát harcolták ki – emlékeztet rá a szövetség oldala.

Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője az MTI-nek jelezte, hogy a nap során korábban lemondott posztjáról.

A csapatkijelölést követően pedig úgy nyilatkozott: „A férfi kardcsapat általam benyújtott, vezetőedzői előterjesztése arra irányult, hogy az elmúlt nyolc évben sikert sikerre halmozó csapat tagjai együtt vívjanak az olimpián. Ezt nem fogadta el az újonnan felállított szakmai testület, amelynek tagjai nem voltak kompetensek ennek megítélésében, mivel más fegyvernemek képviselői. Ez borzasztó sokként ért engem.”

Azt gondoltam, hogy azok után, amit ezek a fiúk elértek az elmúlt években, nem vonják kétségbe a szakmai meglátásomat. Sokként ért, hogy más fegyvernemek képviselői leszavazták az elképzelésemet, és ezek után Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztette a névsort, melyben nem szerepelt Decsi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/25/parizs-2024-olimpia-vivas-decsi-tamas-rabb-krisztian/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …