2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / David Popovici sziporkázott, Milák Kristóf hozta a kötelezőt

Hirdetés

David Popovici sziporkázott, Milák Kristóf hozta a kötelezőt

Popovici-nak már van jogsija!

Ha lehet, még pokolibb a hőség Belgrádban, mint a hét elején, ma kora délután 35 fokot mértek, este hatkor is 30 fok volt, szombatra harminchetet prognosztizálnak. Az embernek déja vu érzése van, mintha a Macska – jaj című Kusturica-klasszikust nézné, olyan itt Duna-part a Bazen Milan “Gale” Muskatirovic környékén, mint a filmbeli Dadan, a drogbáró birodalmában. 

Persze itt minden legális az úszó Európa-bajnokságon, és a medencés versenyek első négy napja után büszkén állapítjuk meg, hogy Magyarország két fejjel kiemelkedik a mezőnyből Az eddigi tizenhét érmünknek a közelébe sem érnek a többiek, és borítékolható volt, hogy pénteken is szaporodik a termés. 

Aperitifnek itt volt mindjárt a bevezető női 100 pillangó után a 200 m férfi gyors döntője, a 2022-es budapesti világbajnokkal, az újra a két évvel ezelőtti zseniális önmagát idéző David Popovici-csal, az univerzális kedvenccel. A még mindig csak 19 éves bukaresti egyetemistát a Jóisten is úszásra teremtette, 190 centis testmagasságához 205 centi a fesztávolsága, hatalmas a tenyere, nem is siklik, szinte repül a víz felszínén, akár egy szitakötő. Nem véletlen, hogy a barátnője ehhez a szárnyas rovarhoz hasonlította szerelmét. 

Hirdetés

David Popovici 2022. augusztus 12-én

David Popovici 2022. augusztus 12-én

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Nos, Popovici nem ábrándította ki rajongóit, 50-nél még a német Paul Biedermann 2009-ben, a római világbajnokságon felállított 1:42.00 perces világcsúcsának részidején belül haladt, és bár később kissé lankadt, így is minden idők ötödik legjobb idejével, egyszersmind a világ idei leggyorsabb produkciójával toronymagasan győzött. Ideje 1:43.13 perc, 2,5 másodperccel jobb az ezüstérmes litván Danas Rapsysénál.  

Popovici-ot szétszedik az újságírók itt Belgrádban, de a srác teljesen nyugodtan állja a rohamot, viszont a felemelt mutató- és középső ujjával jelzi, hogy két kérdésre van idő. Az első kérdés: megvan-e már a jogosítványa?

Hogyne, tavaly megszereztem, egy teljesen átlagos kocsit, egy Audi A3-ast vezetek. Szerintem tök jó sofőr vagyok. 

Ez volt egy, jöjjön a második. Meglesz a két aranyérem Párizsban?

Tudja, engem nem az érmek érdekelnek, hanem hogy jól ússzak. És ha jól úszom, akkor maguktól jönnek az érmek. Egyébként halasztottam az egyetemen az első évfolyamomat, hogy teljes gőzzel tudjak készülni az olimpiára. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2024/06/21/milak-200-pillango-200-m-gyors-david-popovici-adrian-radulescu-belgrad-uszo-eb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Michael Phelps: Kicsit edzenék, és 39 évesen is hazavágnám a világot 200 vegyesen

Michael Phelps pénteken a Pat McAfee Show vendége volt. Az apropót az adta, hogy az …