2023. szeptember 29., péntekMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / David Moyes Manchester helyett Prágában lépett Sir Alex Ferguson örökébe

David Moyes Manchester helyett Prágában lépett Sir Alex Ferguson örökébe

A Fiorentina 33, a West Ham United 47 év után jutott el európai kupasorozat fináléjába, így aligha jelentett meglepetést, hogy mindkét klub szurkolói történelmi lehetőségként élték meg a prágai Európa-konferencialiga-döntőt. A két csapat az UEFA által jegyzett nemzetközi sorozatokban még nem találkozott egymással, az azonban kevésbé ismert tény, hogy tétmeccsen mégis megmérkőztek. Még 1975-ben, az angol és az olasz kupagyőztes számára kiírt, nyolc évadot megélt sorozatban. A két felvonásból álló párharcot pedig két 1–0-s sikerrel a „violák” nyerték meg.

Ami az Európai Labdarúgó-szövetség sorozatait illeti, a drukkerek legutóbbi kupadöntős élményei egyik oldalon sem lehettek édesek. A Fiorentina 1990-ben két felvonásban elvesztette a Juventus elleni UEFA-kupa-finálét, míg a West Ham az Anderlecht ellen bukott el a Kupagyőztesek Európa-kupájában 1976-ban. S ha már a KEK, mit ad isten, a két csapat történelmének eddigi egyetlen nemzetközi trófeája épp az egykoron harmadik számú európai versenysorozatnak számító, legutóbb az 1998–1999-es idényben megrendezett kupában volt. A firenzeiek nyerték az 1960–1961-es első kiírást a Rangersszel szemben (az MTK-ikon Hidegkuti Nándor irányításával), míg a londoniak négy évvel később az 1860 München ellen értek csúcsra.

David Moyes, a kalapácsosok menedzsere még egy külön portugáliai edzőtábort is tető alá hozott, hogy játékosai a lehető legjobban ráhangolódhassanak a klub életében egyáltalán nem hétköznapos kupadöntőre. S az első percben még úgy is tűnt, a skót szakember jó munkát végezhetett, Michail Antonio lövése rögvest megdolgoztatta az olasz kaput őrző Pietro Terraccianót.

GettyImages-1258513526

Fotó: Ramsey Cardy – Sportsfile / Getty Images Hungary

Ezt követően viszont a lilák vették át a kezdeményezést, mezőnyfölényük pedig még úgy is nyomasztónak tetszett, hogy valódi ziccert nem tudtak kialakítani Luka Jovicsék. Ehelyett az első játékrésszel kapcsolatban alighanem az a pillanat kerül be minden tudósításba, amikor a londoni drukkerek által a pályára hajigált söröspoharak egyike úgy fejbe találta az olaszok csapatkapitányát, Cristiano Biraghit, hogy a 30 éves bekknek felrepedt a fejbőre. A játék jó néhány percig állt, a hangosbeszélő pedig fel is szólította a briteket, ha nem akarják, hogy idő előtt véget érjen a meccs az olaszokkal szembeni ellenérzésüket mihamarabb konvertálják más formába, leginkább füttyszóba. 

Mikor már mindenki elkönyvelte volna, hogy unalmas nulla–nullával vonulnak a csapatok az öltözőbe Nicolás González beadásából Cristian Kouamé fejelt egy kapufát, majd a kipattanóból Jovics egy gólt is – csakhogy les miatt végül nem adták meg a találatot. Így a nulla–nulla ugyan megmaradt, de az unalmas jelzőt legalább újragondolhattuk…

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/06/07/europa-konferencialiga-fiorentina-west-ham-united-donto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …