2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Csúfos véget érhet a sportág egyik legnagyobbjának történelmi szezonja

Hirdetés

Csúfos véget érhet a sportág egyik legnagyobbjának történelmi szezonja

Lassan pihenőre vonulnak a csapatok, közeledik a Utah-ban megrendezésre kerülő All Star-gála, azonban a kosárlabda-ünneppel felérő hétvégét nem mindegyik sztárjátékos várhatja jó hangulatban. Erőteljes következtetéseket még korai lenne levonni bármelyik csapatról, mivel az alapszakasz nagyjából fele még mindig előttünk áll, és egy csapásra megváltozhatnak az erőviszonyok. De annyit már látunk, mely csapatok pályázhatnak reálisan a bajnoki címre, és kik azok, akiknél elúszó félben van a szezon. Utóbbi állításra példa a történelmi tettre készülő LeBron James csapata, a Los Angeles Lakers.

Apropó Lakers, a kaliforniai együttessel sorozatban másodszor eshet meg az a szégyen, hogy nem jut be a rájátszásba, miután a tavalyi szezonban sem sikerült beverekednie magát konferenciája első 10 csapatába. Az idei szezon egyik legnagyobb csalódása a csapat, főleg úgy, hogy még mindig a keret tagja három szupersztár játékos: LeBron James, Russell Westbrook és Anthony Davis.

De ez mit sem ér, ha a keret többi tagjai alig ütik meg az NBA színvonalát, és a sztárok közül is az egyik rendszeresen sérült, a másik meg a kelleténél többször betlizik. Mert Anthony Davis talán a liga legsérülékenyebb játékosa, míg Westbrook hatalmas fizetéséért cserében van, hogy inkább terhére válik csapatának, mintsem hasznára. Így marad egyedül LeBron James, akinek a háta elég sok terhet elbír, aminek köszönhető, hogy még mindig van bármi esélye a csapatnak a rájátszásra, de a 38 éves játékos sem képes csodákra.

Vagy legalábbis nem mindig.

Hirdetés

A Lakers már az alapszakasz első meccsein negatív rekordokat döntött, az egyik legszemetszúróbb statisztika a triplavonalon kívüli dobásaikból eredt. Volt olyan periódus, amikor a 20 százalékot sem érte el hárompontos kísérleteik hatékonysága. Ezt a problémát már többé kevésbé orvosolták, de teljesítményük még mindig hagy kívánni valót maguk után. Volt már ötmeccses győzelmi szériájuk is a szezon során, de Jamesen kívül nincs stabil, megbízható játékosuk, és ameddig Anthony Davis nem tér vissza, esélyeik a rájátszásra egyre csak csökkennek.

És ami még Jamest illeti, a szezon során fogja megdönteni Kareem Abdul-Jabbar rekordját, és válik az NBA történetének legeredményesebb játékosává. Cikkünk megjelenésekor a 38 éves legendának még 223 pontra van szüksége, hogy megdöntse Abdul-Jabbar 38 387 pontos rekordját. Kérdés, ezt a történelmi tettet milyen szezon keretein belül érheti el.

Nem James az egyedüli a ligában, aki egyszemélyes hadseregként viszi hátán csapatát. A Dallas Mavericks szlovén zsenije, Luka Doncic például egyik varázslatos teljesítményt szállítja a másik után, történelmi számaival szinte minden este rekordokat dönt, azonban emberfeletti teljesítménye egyelőre mindössze arra elég, hogy a Dallas a nyugati konferencia egyik középcsapata legyen.

A Dallas egyébként nem lenne egy átlagos csapat, főleg úgy, hogy a liga egyik legjobb játékosa náluk játszik, de ha Doncic esetleg sérült vagy nem áll rendelkezésre, úgy a Mavericks játéka rögtön szintekkel esik vissza. Elég csak annyit mondani, hogy Doncic a 48 perces mérkőzésekből átlagosan 38 percet pályán van, ami alatt közel 34 pontot átlagol. Ezt a teljesítményt huzamosabb ideig fenntartani emberfeletti teljesítmény, de ezt már megszokhattuk a szlovén varázslótól.

Minőségi kisegítő személyzet azonban nem áll rendelkezésére, a második legeredményesebb játékosuk a meccsenkénti 20 pontot sem éri el. Christian Wood 18 egységhez közeli teljesítményt nyújt, míg nem marad el ettől nagyon Spencer Dinwiddie 16 pontos átlaga sem. Védekezésben is lenne hova fejlődnie a csapatnak, mondhatni már, hogy rendszeresen tömik degeszre az ellenfelek a Dallast. A közelmúltban is többször előfordult, hogy 130, vagy akár 140 pontokat is feltesz ellenük az ellenfél a táblára. Ami borzasztóan magas szám.

Így akármennyire MVP-teljesítményt nyújt meccsről meccsre Doncic, egy rájátszásba kerülésnél többről egyelőre közel sem álmodhatnak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/01/24/nba-alapszakasz-szezonfelezo-all-star-gala-luka-doncic-lebron-james-jayson-tatum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

A 30 éves játékos Reading elleni FA-kupa-meccsen dőlt ki, az összecsapást követően mankóval hagyta el …