2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Csoboth Róbert: A fiam és Szoboszlai Dominik égetnivaló kölykök voltak

Hirdetés

Csoboth Róbert: A fiam és Szoboszlai Dominik égetnivaló kölykök voltak

Csoboth Róbert pécsi lakásában nézte a vasárnap esti Magyarország–Skócia Európa-bajnoki mérkőzést az A csoport harmadik fordulójában. A találkozó egyetlen és mindent jelentő gólját szerző Csoboth Kevin édesapja, amikor hétfő este végre felvette a telefont, és bemutatkoztam neki, kis híján leteremtett:

Honnan az ördögből szerezted meg a számomat?! Reggel óta megállás nélkül csörög a telefonom…

Egy pillanatig azt hittem, ebből sem lesz már interjú, de aztán pillanatok alatt belelendült az „örömapa”. Kezdésként azt firtattam, miért Pécsen nézte a meccset, miért nem Stuttgartban.

Hirdetés

A Svájc és a Németországi elleni meccseket a helyszínen néztük a feleségemmel, Kölnben, valamint Stuttgartban, de mivel kikaptunk, és Kevin nem is játszott, csak a németek ellen három percet, ezért úgy döntöttünk, hogy kabalából hazautazunk, hátha az segít. Hát segített. De mit kellett szenvedni addig, amíg ez összejött!

A Pécs egykori NB I-es játékosa kibekkelte, amíg a fia a 86. percben pályára lépett Bolla Bendegúz helyén, akivel annak idején, 2007-ben együtt indultak szédítő pályafutásukra hárman Szoboszlai Dominikkel a székesfehérvári Főnix Gold FC-ben.

Láttam, milyen kevés ideje van Kevinnek, de sejtettem, hogy Varga Barni sérülése miatt sokat hosszabbít a játékvezető. Így is lett, tíz percet húzott rá az argentin. Akkor már féktelen adok-kapok folyt a pályán, egyik csapat sem védekezett, csak támadott, hiszen a 0–0 mindkettejük kiesését jelentette volna.

Amikor már a hosszabbításban Kevin a kapufát találta el, egy világ omlott össze Csoboth Róbertben, biztosra vette, hogy ez volt a meccslabda, lélekben már feladta, azt hitte, itt már nem történhet csoda, kiesett Magyarország.

És akkor jött az utolsó támadásunk, Sallai elment a jobb szélen a fiam átadásával, visszagurított, Szoboszlai lába mellett elcsúszott a labda, érkezett Kevin, és okosan a jobb sarokba passzolt. Nem emlékszem világosan, hogy utána mi történt, csak felordítottam, ráugrottam a feleségemre, annyi biztos, hogy levertem és összetörtem a szemüvegét. De ebben is csak azért vagyok biztos, mert itt van az asztalon az összetört szemüveg.

A gól egyébként 99.32-nél esett, ez minden idők legkésőbb szerzett gólja az Európa-bajnokságok történetében, ha a rendes játékidőt nézzük:

???????? Csoboth’s winner in the 100th minute… ????#LastMinuteMoments | @Hublot pic.twitter.com/vr2eQcZ2MX

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) June 23, 2024

Robit – mert menet közben összehaverkodtunk a döcögős kezdés után  – később már nem lehetett leállítani, olyan tűzzel és átéléssel mesélt, mintha még vasárnap éjjel lenne.

Egy óra lehetett, amikor Kevin felhívott minket, megkérdezte, örülünk-e, mire mi a feleségemmel elkezdtünk sírni. Pedig nem vagyok egy érzelgős típus – folytatta az egykori PMSC-játékos. – Olyannyira nem, hogy annak idején Szoboszlai Zsolttal, Dominik apjával együtt rengeteget nyüstöltük a fiainkat a Főnix Goldban, mert égetnivaló kölykök voltak. Tényleg. De ma már tudom, hogy sohasem a mintagyerekekből lesznek a sztárok, van az a mondás, hogy a jó gyerekek mindig másodiknak érkeznek a célba.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/25/eb-2024-magyarorszag-magyar-valogatott-csoboth-kevin-csoboth-roberth-pecs-gol-feleseg-szemuveg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Michael Phelps: Kicsit edzenék, és 39 évesen is hazavágnám a világot 200 vegyesen

Michael Phelps pénteken a Pat McAfee Show vendége volt. Az apropót az adta, hogy az …