2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Csercseszov: Ha az Eintrachtnak sikerült, miért ne sikerülhetne nekünk is?

Hirdetés

Csercseszov: Ha az Eintrachtnak sikerült, miért ne sikerülhetne nekünk is?

Belgrád még mindig őrzi az 1991-es délszláv háború, de még brutálisabban az 1999-es NATO-bombázás, az Allied Force hadművelet nyomait, például a jugoszláv hadsereg főhadiszállásának romjai mai napig mementóként állnak.

Ha már itt tartunk, a Crvena zvezda stadionjában is látható egy T-55-ös tank azokból az időkből, kissé bizarr látvány mindez a futballstadionban.

Hirdetés

Amely a játék, a békés, önfeledt szórakozás helyszíne kellene, hogy legyen. De hát a szerb harcias nép, ahogy azt a történelemben már számtalanszor be is bizonyította.

Mint ahogy a sportban is, és legfőképpen ez az, ami a belgrádiak esélyét jelenti a Ferencváros elleni csütörtöki mérkőzésen, az Európa-liga H csoportjának harmadik fordulójában. Az aktuális formák ugyanis a zöld-fehérek mellett szólnak, Adama Traorééknak két meccsből hat pontjuk van, Ivanicséknak pedig nulla, de ahogy a Crvena zvezda legértékesebb játékosa délben hangsúlyozta: itt az alkalom, hogy kiköszörüljék a csorbát, és felrúgják a papírformát. 

Bizony, egyszerre borzongató és szokatlan érzés, hogy egy magyar csapatot az esélyesek között emlegetünk egy európai sorozatban, de nincs mese, le kell számolni azzal a sztereotípiával, hogy a Fradi meglepetést meglepetésre halmoz, sőt, az egyes orgánumok által unásig koptatott csoda szót is ki kell dobnunk az újságírói arzenálunkból.

Mert amit Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével művel a Ferencváros, az már régóta nem a csoda, hanem a tervszerűen felépített siker kategóriája. 

Tudniillik ha csütörtökön a Ferencváros győz, a Monaco és a Trabzonspor pedig döntetlent játszik, akkor bizony a magyar bajnok harmadiknál már semmiképpen sem végezhet hátrébb a H csoportban, és megtörténik az, amire 2004, a Debrecen bravúrja óta nem volt példa: tavasszal is lesz magyar szereplője az európai kupaküzdelmeknek. De valami azt súgja, ennél többre vágynak Tokmacék, ahogy az a Fradi szerda kora esti sajtótájékoztatóján is kiderült. 

A beszélgetésre Csercseszovot Mark Knoester, a csapat 23 éves holland védője kísérte el, utóbbi kapta az első kérdéseket.

Mats Knoester a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján Belgrádban 2022. október 5-én

Mats Knoester a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján Belgrádban 2022. október 5-én

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Először is azt firtattuk, jelent-e bármiféle változást a felkészülésben, hogy eddig mindig győztes bajnoki meccsek után játszott a Fradi az El-ben, most viszont a kecskeméti vereséget követően.

Nagy és kemény meccset várok – mondta a szőke hollandus. – Ez egy más mérkőzés lesz, mint a hétvégi volt, még élesebbek leszünk, mert dolgozik bennünk a bizonyítási vágy, feledtetni akarjuk a kecskeméti kisiklást. 0–0-ról indul a meccs, ez biztos. 

A továbbiakban Knoester azt bizonygatta, hogy őt cseppet sem zavarja a várhatóan legalább negyvenezer néző hangzavara, sőt, az nem is igazi futballista, aki nem érzi jól magát az ilyen környezetben. Még ha ez a negyvenezer néző nem is őt biztatja…

Knoester nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy nekik hat pontjuk van, az ellenfélnek pedig nulla, bár – mint mondta – a számok nem hazudnak. De csütörtökön minden a pályán fog eldőlni. Az Index felvetette Knoesternek, hogy az UEFA honlapján a válaszadók 48 százaléka ferencvárosi győzelmet tippelt, és csak 40 százalék hazai sikert, mire a hátvéd így reagált:

Lehet, hogy mi vagyunk a favoritok az állás és a szavazás alapján is, de ez nem jelent semmit. Viszont jó érzés…

Mi lehet a siker kulcsa csütörtökön? – ez volt az utolsó kérdés Knoesterhez.

Nem oszthatok meg túl sok információt, de önbizalmunk biztosan lesz, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/10/05/csercseszov-ha-az-eintrachtnak-sikerult-miert-ne-sikerulhetne-nekunk-is-crvena-zvezda-europa-liga-belgrad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma a pályán, dráma a lelátón: a német és a belga válogatott is kiesett

Dráma a pályán, dráma a lelátón: a német és a belga válogatott is kiesett

Horvátország–Belgium Fotó: Ozan Kose / AFP Hirdetés Horvátország–Belgium Fotó: Michael Steele / Getty Images Hungary …