2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Csercseszov, a demokratikus diktátor már meccs nélkül is nyert

Hirdetés

Csercseszov, a demokratikus diktátor már meccs nélkül is nyert

Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov pontban 14.30-kor lépett be a Groupama Aréna sajtótermébe, s mivel a pontosság a királyok erénye, az első csatáját már sokunk szemében megnyerte a Ferencváros labdarúgócsapatának új edzője. Aztán a másodikat is, amikor helyet foglalva a pulpituson utasította önmagát, hogy halkítsa le a mobiltelefonját. Erre ugyanis valamennyien ugyanígy cselekedtünk.

Aztán amikor üdvözölt bennünket, az is kiderült, hogy perfekt német – nem csoda, hosszú évekig védett és edzősködött Ausztriában –, de angolul is jól beszél, természetesen az orosz mellett, azaz nyelvi problémái aligha lesznek a Fradi nemzetközi alakulatával.

Szűzbeszédet nem tartott, azonnal kapta a kérdéseket, miközben oldalról Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és Igaz András, a Groupama Aréna ügyvezető igazgatója árgus szemekkel figyelte a sajtótájékoztatót.

Első benyomásairól annyit mondott Csercseszov, eddig három edzésnapon vannak túl. Nem mondhatná, hogy már mindenkit kívül-belül megismert, de a játékosok jól dolgoznak, már akit nem kapott el a koronavírus – Myrto Uzunit, Muhamed Bešićet, Franck Bolit és Stjepan Lončart –, illetve leszámítva az Afrika-kupán szereplő MMaee fivéreket és Aïssa Laïdounit.

Hirdetés

A következő kérdés a szükséges erősítésekre vonatkozott.

„Egyelőre próbálunk összecsiszolódni, meghallgatni egymást. Fontos az erősítés természetesen, de ez majd egy későbbi történet – mondta. – A célokra rátérve: lépésről lépésre haladunk. Először meg kell ismerkednünk, aztán meg kell nyernünk a magyar bajnokságot, a továbbiakról – Európa-liga, Bajnokok Ligája – csak azután lehet szó.”

Az 58 éves mester megemlítette, Peter Stögerrel, a Fradi előző edzőjével valóban találkozott, de az inkább baráti beszélgetés volt, semmint faggatózás a játékosokról, mivel az osztrák szakemberrel húsz éve ismerik egymást.

„Hogy milyen stílusú Ferencvárosra számíthatunk? A jövőre nézve csak annyit mondhatok, hogy bajnokok akarunk lenni, nemcsak védekező, hanem modern focit akarunk játszani. Minden a játékosok képességén múlik. Amit eddig láttam, az az, hogy jó támadó játékosok alkotják a keretet, de a lényeg a támadás és a védekezés egyensúlya” – szögezte le Csercseszov. 

20220106143426 PAP 5188

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Elmondta, 2016 óta nem dolgozott klubnál, természetesen más dolog klubot irányítani, mint egy válogatottat.

Először dolgozom Magyarországon, még csak ismerkedem.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/01/06/sztanyiszlav-csercseszov-ferencvaros-sajtobemutato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

A világranglistán 35. helyen álló Fucsovics Márton öt szettben kapott ki Dusan Lajovicstól az Australian …