2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Sport / C. Ronaldo történelmet írt, de szerencse is kellett a portugálok győzelméhez

Hirdetés

C. Ronaldo történelmet írt, de szerencse is kellett a portugálok győzelméhez

A világbajnokság ötödik napjáig kellett várnunk a portugál labdarúgó-válogatott és Cristiano Ronaldo bemutatkozására Katarban – utóbbit a közelmúlt történései miatt, nevezetesen, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a Manchester Uniteddel, természetesen óriási érdeklődés övezte. A meccset végül óriási izgalmak után Portugália 3–2-re megnyerte, így vezeti a H csoportot.

Bár hallani lehetett olyan hangokat is, hogy a nemzeti együttes tagjait is megosztotta Ronaldo helyzete, és az sem biztos, hogy egyáltalán helyet kap a csapatban, végül nemhogy helyet kapott, de még a kapitányi karszalagot is ő viselte.

Fernandos Santos szövetségi kapitány semmit nem bízott a véletlenre, CR mellett a kezdőbe nevezte többek között Joao Cancelót, Bruno Fernandest, Joao Félixet és Bernardo Silvát is. Utóbbi főszerepet vállalt az első nagy helyzetben is, remek labdával szolgálta ki a mélységből beinduló Ronaldót, aki azonban kissé pontatlanul vette át a labdát a 16-os vonalán, így a kapujából kifutó Lawrence Ati-Zigiben elakadt a 10 méteres próbálkozás.

Hirdetés

Nem sokkal később szöglet után veszélyeztetett a jövő februárban már 38. életévét betöltő klasszis, jó egy fejjel magasabbra ugrott mindenkinél, csúsztatása azonban elkerülte a kaput. A folytatásban is a ghánai térfélen zajlott a játék, alig volt a labda az afrikaiaknál, nyomasztó volt a portugálok mezőnyfölénye. A 31. percben aztán Ronaldo lefordult a védőjéről a 16-os bal csücskénél, majd szépen tekert a hosszú sarokba, a játékvezető azonban túlzottan erőszakosnak vélte a labdaszerzést, így nem adta meg a találatot.

Az utolsó negyedóra inkább a kemény belépőkről és szabálytalanságokról, mintsem a pengés megoldásokról szólt, Otto Addo alakulata ugyanis semmilyen eszköztől nem riadt vissza, hogy csírájában elfojtsa esélyesebb riválisának támadásait. Szünetig sikerrel is járt, gól nélküli állással mentek pihenni a csapatok.

Fordulás után némi meglepetésre az első komoly lehetőség a ghánaiak előtt adódott: egy kontra végén az Ajaxban futballozó Mohammed Kudus lőtt 17 méterről, éppen csak a bal alsó sarok mellé. A 65. percben viszont megtört a jég: Ronaldót buktatta Mohammed Salisu teljesen feleslegesen a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig befújta a 11-est. 

A labda mögé természetesen a sértett állt, és bár Ati-Zigi jó irányba ment, nem volt esélye hárítani a bombaerős, kapu jobb oldalába érkező […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/24/portugalia-ghana-csoportkor-h-csoport-osszefoglalo-cristiano-ronaldo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

A hollandok abban a tudatban várhatták a házigazda elleni találkozót, hogy ha nem kapnak ki, …