2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bundabotrány: a vb-n ténykedő játékvezetők is érintettek

Hirdetés

Bundabotrány: a vb-n ténykedő játékvezetők is érintettek

A vb péntek esti, Németország–Katar-találkozóját például a világ egyik legjobb játékvezető-párosának tartott horvát Matija Gubica és Boris Milosevic vezette – a dán TV2 birtokába jutott dokumentumok szerint viszont ők is érintettek a botrányban.

A jelentést még 2018-ban készítette a Sportradar elemzőcég, amely a mérkőzések manipulációjának felderítésében világelsőnek számít, ügyfelei között pedig olyan nagy szervezetek is vannak, mint az UEFA. A cég összesen 26 olyan mérkőzést regisztrált 2016 szeptembere és 2017 novembere között – köztük Bajnokok Ligája-, valamint nemzetközi mérkőzéseket –, amelyeken szerinte nyilvánvalóan látszanak a manipuláció jelei.

Az integritási szolgálat azt gyanítja, hogy az érintett mérkőzések játékvezetői befolyásolták a meccsek kimenetelét, hogy tiltott nyereségre tegyenek szert

– áll a jelentésben.

Hirdetés

„A Sportradar ritkán készített olyan jelentést, amely ennyire egyértelmű és konkrét lett volna, mint ez a jelentés – nyilatkozta egy dán szakértő, Chris Kronow Ramussen. „Ez a beszámoló rendkívül gyanús és aggasztó dolgokra hívja fel a figyelmet a kézilabdán belül, az EHF-nek pedig nyilvánvalóan alapos vizsgálatot kell lefolytatnia, arra az időszakra pedig fel kell függesztenie az érintett sípmestereket.”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2023/01/15/bundabotrany-jatekvezeto-merkozes-manipulalas-jelentes-vilagbajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Az egyesület azt a tájékoztatást adta, hogy az 53 éves szakembernek az utóbbi időben hasi …