2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Budapest megmutatja a világnak, hogyan kell ezt csinálni

Hirdetés

Budapest megmutatja a világnak, hogyan kell ezt csinálni

Fürjes Balázs szombat délelőtt előadást tartott a városi sportágak olimpiai selejtezőjéről a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország rendelkezik tapasztalattal az utcai sportesemények szervezésében, hiszen 2019-ben Budapest adott otthont a World Urban Gamesnek. A mostani, Ludovikán tartott rendezvény pedig  nemcsak sportesemény, hanem családi és zenei fesztivál is egyben, amely vonzza a fiatalokat és a családokat.

Pierre Fratter-Bardy, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) stratégiai és fejlesztési társigazgatója, megemlítette, hogy a szurkolók nagy része fiatal, a rendezvény pedig különösen őket és családjaikat célozza.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szervezésében németországi, angol, kanadai, francia és japán nagy városok képviselői érkeztek Budapestre, hogy a magyar házigazdák segítségével elsajátítsák a sikeres utcai sportok világbajnokságainak szervezéséhez szükséges ismereteket. A NOB kifejezetten kérte a magyar szakértőket, hogy osszák meg tudásukat és tapasztalataikat a nemzetközi nagyvárosok képviselőivel, így biztosítva, hogy ezek a rendezvények a lehető legmagasabb színvonalon kerüljenek lebonyolításra világszerte.

Hirdetés

„NÁLUNK JÓVAL NAGYOBB NEMZETEK KÉPVISELŐI ÉRKEZTEK BUDAPESTRE, AKIK SANGHAJBAN VISZONT NEM VOLTAK OTT, HOGY MEGTANULJÁK TŐLÜNK AZT, HOGYAN KELL ILYEN UTCAI SPORTESEMÉNYT RENDEZNI. A SZOMBATI NAP FELE PEDIG AZZAL FOG TELNI, HOGY NEKIK SZEMINÁRIUMOT TARTUNK ÉS MEGOSZTJUK VELÜK AZ ISMERETEKET. EZ SZERINTEM A TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSE ÉS HÁLÁSAK VAGYUNK ÉRTE”

– nyilatkozta az MTI-nek Fürjes Balázs.

Fürjes szerint a magyar sportolóknak meg kell őrizniük eredményességüket a hagyományos sportágakban, ugyanakkor nyitniuk kell az új olimpiai sportágak felé is. Kiemelte, hogy az olimpiai kvalifikációval kapcsolatos tapasztalatok inspirálóak lehetnek a magyar sportolói közösségek és fiatal versenyzők számára.

A kvalifikációs sorozat szombati programja az időjárás miatt kétórás késéssel tudott csak elkezdődni, szerencsére a versenyek akadálytalanul zajlottak a reggeli esőzések ellenére is.

Kempf Zoltán a 11. helyen végzett a BMX freestyle park versenyszám döntőjében. A pénteki selejtezőben az első körében 76,50, a másodikban 82,80 pontot kapott, ami 79,65-ös átlagot eredményezett. Az utolsó utolsó trükkje közben megsérült, azonban ez sem hátráltatta, bejutott a fináléba.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/23/sanghaj-ludovika-campus-olimpia-parizs-2024-budapest-furjes-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …