2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Budafokon is győzött, és továbbra is listavezető a Haladás

Hirdetés

Budafokon is győzött, és továbbra is listavezető a Haladás

LABDARÚGÓ NB II

9. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–2 (0–1)
Budafok, 500
néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
BUDAFOK:
Bese B. – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kalmár O. (Kotula M., 69.) – Soltész I. (Papp M., 76.), Filkor (Adorján, 60.) – László D. (Zuigeber, 60.), Kovács D., Ihrig-Farkas – Szabó L. (Szabó M., a szünetben). Vezetőedző: Boér Gábor
HALADÁS: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics, 81.) – Kiss B. (Tóth D., 81.), Szekér Á., Holdampf, Csilus T. – Tóth Milán (Horváth R., 69.), Tóth-Gábor (Délczeg, 58.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző:
Devecseri (45.), Szekér Á. (72.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Budafok, amely láthatóan igyekezett minél hamarabb előnyhöz jutni. Elsősorban László Dávid volt elemében, de a szélső – illetve csapattársai – próbálkozásait hatástalanította Rózsa Dániel. Bár az első félidőben végig a Budafok uralta a játékot, a játékrész végére felébredt a Haladás, ezt jelezte egy Szekér Ádám-lövés, amely a lécen csattant, majd Devecseri Szilárd pontos lövésével a vezetést is megszerezték a szombathelyiek.

Hirdetés

A második félidőben a Haladás végig érett játékot mutatott be, a XXII. kerületiek pedig nem tudtak mit kezdeni a jól szervezett védelemmel, illetve Rózsa kapussal. Szekér gólja után pedig érezni lehetett, hogy ezt a győzelmet már nem engedi ki a kezéből a Haladás. Így is lett, a szombathelyiek taktikus játéka célt ért. A Budafok másodszor kapott ki hazai pályán az idényben, és eddig jelentősen elmarad a várakozásoktól. A Haladás utóbbi hat meccséből ötöt megnyert, emellett utolsó öt bajnokiján gólt sem kapott, és továbbra is listavezető! 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, 2–0-RA NYERT A HALADÁS!

90+3. perc: Horváth Rajmund is “besárgult”.

90+2. perc: Szalai Dániel kapott sárgát, mivel buktatta Délczeget.

81. perc: Kiss Bence és Devecseri Szilárd helyett Tóth Dávid és Guzmics Richárd érkezett a Haladásnál.

79. perc: Adorján Krisztián tüzelt 17 méterről középről óriási erővel, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal elé!

77. perc: Zuigeber eladott labdája után ismét kontrázott a Haladás, Délczeg a hálóba lőtt, de lesről.

76. perc: itt az ötödik budafoki csere is, Soltész István helyett Papp Marcell érkezik a pályára.

75. perc: Németh Milán is “besárgult” a vendégeknél.

72. perc: GÓL! Már kettővel vezetnek a szombathelyiek! Egy szögletkombináció során Horváth Rajmund adta be jobbról a labdát, Szekér Ádám pedig hat méterről a jobb felsőbe fejelt! 0–2

71. perc: Kiss Bence kapott sárgát azért, mert nem engedett elvégezni egy szabadrúgást.

69. perc: mindkét csapat cserélt: a Budafoknál Kalmár Olivér helyett Kotula Máté jött, a vendégeknél pedig Tóth Milán helyett Horváth Rajmund érkezett.

68. perc: gyors kontra során két vendégtámadó vezette két hazai védőre a labdát, Délczeg a nála jobb helyzetben lévő Tóth Milánhoz passzolt, akinek lövését azonban Jagodics remekül blokkolta!

66. perc:
Kállai Kevin kapott sárgát visszahúzásért.

60. perc: kettős csere a Budafoknál: lejön Filkor Attila és László Dávid, helyükre Adorján Krisztián és Zuigeber Ákos érkezik!

58. perc: cserél a Haladás, Tóth-Gábor Kristóf helyett Délczeg Gergely érkezik a pályára – csatár helyett csatár.

55. perc:
ismét Tóth Milán veszélyeztetett, a 16-os jobb sarkáról lőtt laposan, épphogy a bal sarok mellé!


49. perc:
Csilus Tamás kapott sárga lapot visszahúzásért Szabó Mátét.

49. perc: baloldalról érkezett a Haladás beívelése, amelyet Tóth Milán fejelt kapura 5 méterről Kalmár szorításában, de Bese nagy bravúrral védett!

46. perc: elkezdődött a második félidő, a Budafok indította útjára a labdát.


A szünetben cserélt a Budafok, kényszerűségből Szabó Máté helyett Szabó Levente érkezett a pályára.


Vége az első félidőnek, Lovas László játékvezető nem hosszabbított. Az első játékrészben a Budafoknak sokkal több helyzete volt, de ezek mind kimaradtak, a Haladás pedig második lehetőségét kihasználta.

45. perc: GÓL! Vezet a Haladás! Kiss Bence gurított be balról laposan egy szabadrúgást, a középen érkező Devecseri Szilárd pedig 17 méterről, ballal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt! (0–1) A labda nem gurult túl gyorsan, Bese mégis hiába nyújtózott…

41. perc: itt az első igazi szombathelyi lehetőség, egy kavarodás után Szekér Ádámhoz került a labda, aki tolt egyet rajta, majd 17 méterről tekert, a labda a lécről pattant ki!

28. perc: újabb budafoki lehetőség, Szalai jobboldali beadására remekül érkezett Ihrig-Farkas és 9 méterről kapura fejelt, de Rózsa nagy bravúrral védett!

21. perc: remek szögletvariációt mutatott be a Budafok, amelynek során László Dávid kényszerítőzött Kovács Dáviddal, ennek a végén László tekert kapura a 16-os bal sarkáról, Rózsa bravúrral tornázta fölé a lövést!

15. perc:
Devecseri baloldali bedobása után röviden szabadítottak fel a védők, Csilus Tamás érkezett és kapásból, 16 méterről tüzelt is, nem sokkal fölé.

14. perc:
újabb hazai próbálkozás, most László Dávid tekert 14 méterről, nem sokkal a hosszú felső sarok fölé!

12. perc:
jobboldali akció során Ihrig-Farkas passzolt Kovács Dávidhoz, aki hat méterről éles szögből lőtt, Rózsa bravúrral ütötte szögletre a labdát!

6. perc: itt az első helyzet! Gyors budafoki akció során László Dávid adott be jobbról, a középen berobbanó Kovács Dávid pedig a tizenegyespontról lőtt, épphogy a bal sarok mellé!

1. perc: a Budafok kezdte a játékot.


Az előző fordulóban a budafokiak 1–0-ra kikaptak a Kecskemét otthonában, míg az éllovas Haladás Dorogon győzött 2–0-r
a.

A két csapat legutóbb 2019 novemberében találkozott egymással, akkor Horváth Roland góljával 1
–0-ra győzött a Budafok a BMTE stadionban.

A nézők már érkeznek, remek idő fogadja a csapatokat a budafoki stadionban!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, hogy a veretlenül első helyen álló Haladás a Budafok otthonában is tudja-e folytatni remek bajnoki szereplését.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-budafoki-mte-szombathelyi-haladas-2851747

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …