2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Buborékos vizes Eb, akár nevezési rekorddal

Hirdetés

Buborékos vizes Eb, akár nevezési rekorddal

Alig több mint egy hónappal a május 10-i első versenynap előtt már biztosra lehet venni, hogy a koronavírus-járvány első hulláma miatt tavalyról 2021-re halasztott budapesti vizes Európa-bajnokság minden résztvevőjének buborékba kell költöznie. Aki ennek a bevált és biztonságos lebonyolítási formának a szigorú előírásait nem fogadja el, az el se induljon Budapest felé, mert nincs kibúvó, de alternatív megoldás sem. Ezért is meglepően jó hír az, hogy az Európai Úszószövetség (LEN) tagországai váratlanul nagy érdeklődést tanúsítanak, így még az sem kizárt, hogy részvételi csúcs születik az Európa-bajnokságok 1926 óta íródó történetében.

Óriási érdeklődés

„Amikor a LEN tagszövetségeitől azt kértük, hogy jelezzék a részvételi szándékukat és ezzel együtt azt is, hogy készek-e elfogadni a szokásostól eltérő lebonyolítás szigorú előírásait, legfeljebb 35 igenre számítottunk. Nem többre, mert túlságosan derűlátó jóslatokba nem akartunk bocsátkozni. A korlátozó intézkedések miatt több országban sem tudtak annyit és úgy edzeni a versenyzők, hogy aztán igazán jó formában állhassanak rajthoz, máshol a gazdasági nehézségek szabtak határokat a kluboknak és a szövetségeknek. Természetesen arról sem feledkezhettünk meg, hogy a vakcinaoltások számában és gyorsaságában jelentős különbségek mutatkoznak az európai országokban. Nem kis meglepetésünkre szerda estig az 52-ből már 49 tagország szövetsége tudatta velünk, hogy ott akar lenni a versenyzőivel az Európa-bajnokságon, többen már az utazásuk megszervezését is elkezdték – újságolta a jó hírt az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Szántó Dávid, a budapesti világverseny szervezőbizottságának vezetője. – Számításaink szerint 2500 versenyző és a felkészítésükben részt vevő szakember érkezésére kell felkészülnünk. Ők azok, akiknek a mozgástere a Duna Arénára, a szomszédos Dagály fürdő 50 méteres medencéjére, a nyílt vízi versenyeknek otthont adó Lupa-tóra, valamint a számukra fenntartott öt szállodára fog leszűkülni.”

Hirdetés

A buborékba […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/04/08/buborek-duna-arena-vizes-eb-49-orszag-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, …