2021. január 24., vasárnapMa Timót napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.24. Timót Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bravúrnak bravúr, de nem csoda a két mersini arany

Hirdetés

Bravúrnak bravúr, de nem csoda a két mersini arany

A nyolcvanas évekből datálódik a következő igaz történet. Az öttusa-válogatott egyik fele San Antonióban, a másik Párizsban versenyzett egy időben, a franciaországi világkupa-viadal mezőnye tűnt erősebbnek. Hősünk is itt indult, és bár viszonylag gyengén lőtt, csak 190 kört, ám a további négy számban, kiváltképp a vívásban parádézott, és megnyerte az összetettet. Miután hazajöttek, a szövetségi kapitány persze gratulált a győzelemhez, de megjegyezte, hogy a 190 körös lövészetre nem lehet büszke a versenyző. Teltek, múltak a napok, s mindegyik edzésen eldörmögte a kapitány a bajusza alatt, hogy szép, szép a győzelem, de hát ilyen lövészettel nem lehet messzire jutni. Persze ezeket a félhangos megjegyzéseket hősünk is hallotta, mígnem a tizedik lefitymáló dörmögés után elszakadt nála a cérna, és odament a kapitányhoz: „Feri, csak azt kérném, nehogy hátrányom származzon abból, hogy megnyertem a párizsi világkupát!”

Kovács Zsófia felemáskorlát-gyakorlata a törökországi nõi tornász Európa-bajnokság egyéni versenyében Mersinben 2020. december 20-án.

Kovács Zsófia felemáskorlát-gyakorlata a törökországi nõi tornász Európa-bajnokság egyéni versenyében Mersinben 2020. december 20-án.

Fotó: MTI / EPA

Hogy miért idéztem fel ezt a majd’ negyvenéves sztorit? Nos, Kovács Zsófia hétfőn három éremmel tért haza a törökországi Mersinből, a tornászok Európa-bajnokságáról; fél óra leforgása alatt megnyerte a felemáskorlát és az ugrás szerenkénti döntőjét, előzőleg pedig a magyar csapattal bronzérmes lett.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/12/23/bravurnak_bravur_de_nem_csoda_a_ket_mersini_arany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ne fellinizzél má’! – Vincze András publicisztikája

  Boldogult gyermekkorunkban a dühöngőben (is) közvetítettük a meccseinket, és persze a nagy kiabálásba mindig …