2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Botrány a Roland Garroson, visszalépett a második kiemelt

Hirdetés

Botrány a Roland Garroson, visszalépett a második kiemelt

A női mezőny második kiemeltje, a legutóbbi két Grand Slam-torna győztese, a japán Oszaka Naomi ugyanis

megtagadta a mérkőzések utáni kötelező sajtótájékoztatón való részvételt.

Hirdetés

A versenyző pszichés állapotára hivatkozott, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy elege van abból, hogy újra és újra a salak pályás versenyeken nyújtott gyengébb teljesítményéről kérdezik az újságírók. Ezt már a torna előtt bejelentette, de a szervezők reménykedtek abban, hogy jobb belátásra tudják bírni. Oszaka azonban komolyan gondolta, és első mérkőzése után, amit egyébként szettvesztés nélkül megnyert, valóban nem jelent meg a sajtótájékoztatón, ami szerződésszegésnek minősül. 

Emiatt 15 ezer dollár pénzbüntetést kapott. Ez valószínűleg nem viseli meg túlságosan, mivel ő volt a tavalyi év legjobban kereső női sportolója, de a szervezők bejelentették, hogy amennyiben így folytatja, ki fogják zárni a mezőnyből. Ehhez – a teniszvilág nagy megdöbbenésére – a többi Grand Slam-torna szervezőbizottsága is bejelentette, Oszaka a többi tornáról (Wimbledon, US Open, Australian Open) való eltiltásra is számíthat, ha nem változtat.

Egy Grand Slam-versenyről történő kizárás nem számít példa nélkülinek, a szerb világelső Novak Djokovicsot például a tavalyi US Openről távolították el a rendezők, amikor az egyik vonalbírót eltalálta egy dühében elütött labdával, korábban pedig az amerikai fenegyerek, John McEnroe is részesült kizárásban.

Arra azonban, hogy valakit valamennyi Grand Slam-tornáról, ráadásul előre kizárjanak, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/06/01/maris-botrany-a-roland-garroson/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Igaz a hír: Nápolyból keresik Rossit, de csak a felesége és a gyerekei

Igaz a hír: Nápolyból keresik Rossit, de csak a felesége és a gyerekei

Rekkenő hőségben tartotta meg csütörtökön Telkiben búcsú-sajtóértekezletét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mielőtt …