2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bojkott az NBA-rájátszásban, a rasszista elnyomás ellen tüntetve nem jelent meg a meccsén a Milwaukee Bucks

Bojkott az NBA-rájátszásban, a rasszista elnyomás ellen tüntetve nem jelent meg a meccsén a Milwaukee Bucks

Az eddigi legerősebb jelét mutatták az NBA-játékosok a feketéket érő elnyomás és erőszak elleni tiltakozásnak, amikor a Milwaukee Bucks játékosai bojkottálták az Orlando Magic elleni rájátszásbeli párharc ötödik mérkőzését.

A wisconsini Bucks, élükön az idei szezon legjobb védekezőjátékosának választott Giannis Antetokounmpóval nem hagyta el a szerdai meccs előtt az öltözőjét, hogy a Wisconsin állambeli Kenoshában többször hátba lőtt, súlyosan megsebesített Jacob Blake ügyére hívják fel ezzel a figyelmet.

Az orlandói NBA-burokban több csapat is egyeztetett szerdán arról, hogy esetlegesen bojkottálnák az aznapi mérkőzésüket, az alapszakaszban legjobb mérleget produkáló Bucks pedig a legkorábbi mérkőzésen megragadta az alkalmat. A mérkőzés előtt mind a Magic játékosai, mind a játékvezetők a parketten várták a kezdést, hiába.

Az üresen maradt csarnok a Magic és a Bucks mérkőzése előtt

Az üresen maradt csarnok a Magic és a Bucks mérkőzése előtt

Fotó: Kevin C. Cox / Reuters

A Milwaukee lépése után gyorsan eldőlt, hogy a szerdai játéknap két másik mérkőzését, a Thunder–Rockets és a Trail Blazers–Lakers összecsapásokat sem rendezik meg, szintén a játékosok bojkottja miatt. A Bucks mérkőzésének törlése után a csapat alelnöke, Alex Lasry csak annyit mondott:

Van, ami fontosabb, mint a kosárlabda.

Mindhárom párharcban az ötödik mérkőzést játszották volna szerdán, az NBA közlése szerint pedig mindegyiket pótolják később.

A Bucks által bojkottált mérkőzés szimbolikus jelentőségű, napra pontosan négy évvel azután jött ugyanis a bojkott, hogy <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2020/08/26/nba_rajatszas_bojkott_milwaukee/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg az idei év végén nem …