2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bocskai-emlékverseny 67-edszer, háttérben a botrányos NOB–IBA-háborúval

Hirdetés

Bocskai-emlékverseny 67-edszer, háttérben a botrányos NOB–IBA-háborúval

Kurtucz Csabának, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szombaton megválasztott új elnökének ebben a minőségében a szerdai szerződés-aláírás volt az első nyilvános szereplése. 1957 óta ápolt hagyomány, hogy minden évben ilyentájt látja el kézjegyével a MÖSZ elnöke és Debrecen megyei jogú város képviselője (jellemzően a polgármester vagy a helyettese) a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny megrendezéséről szóló szerződést. Ezúttal a cívisváros képviseletében Barcsa Lajos alpolgármester volt az aláíró. 

Az immár hatvanhetedik Bocskain 26 ország több mint 300 bokszolója lép ringbe, külföldről 173 férfi és 94 nő, és ehhez járulnak még a magyarok, akik jelenleg Tatán készülnek edzőtáborban Bertók Róbert szövetségi kapitány irányításával. Ahogy Kurtucz Csaba elmondta, a Bocskai lesz az első válogató az esztendő bizonyos tekintetben főversenyére, a június 21. és július 2. között Krakkóban esedékes Európai Játékokra. 

Tóth Zsuzsanna, Kurtucz Csaba, Barcsa Lajos és Süllős Gyula

Tóth Zsuzsanna, Kurtucz Csaba, Barcsa Lajos és Süllős Gyula

Hirdetés

Fotó: Gáll András / Index

Az olvasó joggal kérdezheti, hogy miért ez a főverseny ökölvívásban, amikor női (március 15–31., Delhi) és férfi (május 1–14., Taskent) világbajnokságot is rendeznek idén. Igen ám, csakhogy utóbbiak nem számítanak bele az olimpiai kvalifikációba, mivel ezeket az IBA rendezi, az ötkarikás játékok boksztornáját és az arra minősítő kvalifikációt viszont tokkal-vonóval a NOB tartja kézben, abból totálisan kirekesztve a nemzetközi szövetséget és az IBA-t a Gazpromon keresztül pénzelő orosz államot.

Nyílt titok, hogy amíg Umar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/boksz/2023/01/18/bocskai-emlekverseny-67-edszer-rekordnevezes-debrecen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

A 30 éves játékos Reading elleni FA-kupa-meccsen dőlt ki, az összecsapást követően mankóval hagyta el …