2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bevettük a Marakanát, sorozatban harmadszor nyertünk idegenben

Bevettük a Marakanát, sorozatban harmadszor nyertünk idegenben

Belgrad Autokomanda negyede érdekes városrész, alig fél kilométernyi távolságban itt van a két mamutklub, a Crvena zvezda és a Partizan stadionja, előbbiben rendezték vasárnap este a Szerbia–Magyarország labdarúgó-mérkőzést a Nemzetek Ligája B-osztály 3. csoportjában, annak is a harmadik fordulójában.

A Zvezda ötvenötezres létesítményét amúgy Rajko Miticsről, a klub 2008-ban elhunyt legendájáról nevezték el, aki 572 mérkőzésen 262 gólt szerzett a csapat színeiben, és játszott többek között a londoni és a helsinki olimpián, valamint az 1950-es és az 1954-es vb-n. Ő volt a csapatkapitánya annak a jugoszláv válogatottnak, amelyet Puskásék 2-0-ra vertek a helsinki olimpia döntőjében.

Mármost, a Zvezda-stadiontól alig fél kilométerre van a rivális Partizan pályája, amely a szerb nacionalizmus katedrálisa. A pályát övező kerítésen azonnal szembe ötlik a felirat: Koszovo je szveta szrpszka zemlja. Magyarul: Koszovó szent szerb föld. A jelek szerint a Partizan szurkolói még nem nyugodtak bele, hogy az albánok lakta tartomány elszakadt az országuktól.

Felirat a stadion közelében

Felirat a stadion közelében

Fotó: Gáll András / Index

A Nemzetek Ligája-mérkőzésnek otthont adó stadiont – lánykori nevén a Marakanát – nem tegnap építették, hanem 1963-ban, megrágta már az idő vasfoga a létesítményt, a mi vadonatúj magyar stadionokhoz szokott szemünk kissé anakronisztikusnak találta az építményt. Néző egy darab sem volt itt vasárnap este, a szerb törvények itt nagyon szigorúan veszik a koronavírus-járvány elleni védekezést, a labdarúgó-mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik.

A szerb válogatott keret valamennyi – 23 – tagja légiós, aminek egyszerű az oka: a tehetséges labdarúgók már szinte gyermekkorban külföldre szerződnek, otthon csak a „resztli” marad. Az Oslóban Eb-pótselejtezőn 2-1-re győztes együttes kezdő tizenegyéből öten (Rajkovics kapus, Milenkovics, Gudelj, Tadics és Sztefan Mitrovics) maradtak meg hírmondónak, így állt fel Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány válogatottja:

Rajkovics – Sz. Mitrovics, Milenkovics, Pavlovics – Gacsinovics, Gudelj, Tadics, Milivojevics, Mladenovics – Jovics, Ljajics.

A norvégoknak két gólt vágó Milinkovics-Szavics, a Lazio sztárja még a 23-as keretbe sem került be, nyilván hazarendelte a római gárda.

A magyar válogatott kezdő tizenegye megegyezett azzal, amit lapunk délután megadott, tehát:

Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese, Gazdag, Nagy Á., Kalmár, Hangya – Nikolics, Könyves.

Még a meccs délutánján, a magyar válogatott szálláshelyén, a Novi Beograd (Új Belgrád) városnegyedben található Hyatt Regency hotelben találkoztunk Nikolics Nemanjával, akit csinos fiatal hölgy látogatott meg és készített vele szelfit. A tinédzser lányka Niko egykori chicagói szerb erőnléti edzőjének a lánya volt, látszott rajta, mekkora boldogság, hogy fényképezkedhetett az MLS valamikori gólkirályával.

Aki visszatérése óta a mi válogatottunkban rúgja és fejeli a gólokat, és akinek a közvetlenségéről, barátságos emberi habitusáról példát vehetne egynémely sztárocskánk.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/10/11/alltuk_a_sarat_a_marakana_ures_katlanjaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

  Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros …