2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Betiltották a szurkolók kedvenc énekét!

Hirdetés

Betiltották a szurkolók kedvenc énekét!

Tom Jones világslágere, amely egy féltékeny szeretőről szól, aki leszúrja hűtlen szerelmét még 1967-ben „látta meg a napvilágot”, és még 56 évvel később sem merült feledésbe, mert egyfajta sporthimnusz lett a walesi szurkolóknak köszönhetően.

A meccs előtti Delilah

Youtube videó placeholder
https://www.youtube.com/watch?v=LU2nMZO8mxI

A Walesi Rögbiszövetség (WRU) ugyanakkor a mérgező kultúrával és a nőgyűlölettel kapcsolatos vádak miatt betiltotta a dalt, mivel a nőkkel szembeni erőszak támogatja: a szöveg egyik részében arról énekel az előadó, hogy

ő ott állt nevetve, éreztem a késem a kezemben, és többé nem nevetett már.

Hirdetés

A walesi válogatott hazai mérkőzéseinek helyt adó cardiffi Millennium Stadion (2016 óta Principality Stadion) szóvivője elmondta:

A Delilah nem csendül fel többet a Principality Stadion hangszóróiból a válogatott mérkőzéseken. A szövetség 2015-ben eltávolította a számot a szünetbeli lejátszási listájáról, és arra kérik a vendégelőadókat, hogy a meccseket megelőző fellépéseik során se játsszák le ezt a számot, ahogyan a  játék ideje alatt se csendüljön fel a dal. A szövetség elítéli a családon belüli erőszak minden formáját. Korábban szakértői tanácsot kértünk a dal cenzúrázásával kapcsolatban, és a tudatában vagyunk, hogy mondanivalója miatt problémás és felkavaró lehet.”

A Barry Mason által írt, Les Reed által megzenésített Delilah 1968-ban robbant be a köztudatba, amikor a brit listákon egészen a második helyig kapaszkodott fel.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/28/szurkoloi-enek-betiltas-nogyulolet-eroszak-wales-rogbi-tom-jones/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

A világ 2018-ban csodájára járt egy 17 éves norvég atlétának, aki a berlini Európa-bajnokságon két …